NHL LIGA

San Jose pobijedio Chicago

Bio je to Chicagu 24. ovosezonski poraz, kao i 14. u dodatnom vremenu, od čega osmi na penale.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2014. 10:31

Niz od tri vezana poraza prekinuli su hokejaši San Jose Sharksa. U svom SAP Centeru slavili su 2-1 pobjedu protiv aktualnih prvaka Chicago Blackhawksa boljim izvođenjem penala.

U regularnom dijelu susreta oba su gola postignuta u posljednjoj dionici igre u razmaku od 63 sekunde, a strijelci su bili Joe Pavelski za Sharkse i Brandon Saad za Blackhawkse. Nakon produžetka bez golova izvodili su se penali, a ondje su kod Sharksa uspješni bili Pavelski, Patrick Marleau i Joe Thornton. Bio je to Chicagu 24. ovosezonski poraz, kao i 14. u dodatnom vremenu, od čega osmi na penale.

Kanadski derbi između Toronta i Ottawe pripao je domaćim Maple Leafsima koji su slavili sa 6-3 uz hat-trick Phila Kessela. Bio je to Kesselov peti hat-trick u karijeri kojim je došao do brojke od 30 golova u sezoni. Na ljestvici najboljih strijelaca lige nalazi se na drugom mjestu iza Aleksandra Ovečkina koji je postigao 38 golova. Napadačka linija Kessel- Tyler Bozak i James van Riemsdyk kombinirano je upisala 4 gola i 4 asistencije.

Colorado je na domaćem ledu deklasirao Buffalo sa 7-1, a ponovo se iskazao 18-godišnji rookie Nathan MacKinnon s golom i dvije asistencije. Prvi pick NHL drafta iz 2013. predvodi sve rookieje u ligi s 20 golova i 20 asistencija u 54 odigrana susreta u sezoni. Colorado je dobio posljednje tri utakmice, kao i njih devet od posljednjih 12.

Dallas Starsi slavili su iznenađujuće na gostovanju kod Anaheima 2-0 i tako drugu najefikasniju momčad lige ostavili bez pogotka po prvi put od 27. ožujka 2013. Dan Ellis zaustavio je 26 udaraca prema vratima Starsa u susretu protiv bivšeg kluba, dok su golove postigli Trevor Daley i Jamie Benn.

NHL liga, subota:

Boston - Edmonton 4-0

Montreal - Tampa Bay 1-2, produžetak

Colorado - Buffalo 7-1

Los Angeles - Philadelphia 0-2

Columbus - Florida 4-1

Toronto - Ottawa 6-3

Phoenix - Pittsburgh 3-1

St. Louis - Nashville 4-3, penali

Anaheim - Dallas 0-2

Calgary - Minnesota 4-3, produžetak

San Jose - Chicago 2-1, penali

Linker
24. rujan 2024 20:34