NHL LIGA

Boston na vrhu Istoka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2014. 10:18

Najbolji sastav NHL lige St. Louis nije u četvrtak imao težak posao. Na svome je ledu deklasirao najlošiju momčad Zapada Edmonton sa 6-2.

Istina, rezultat je nakon dvije trećine bio izjednačen (2-2), a onda su Bluesi u posljednjoj dionici napunili mrežu Oilersa. Dva je pogotka postigao Jaden Schwartz, a po jedan su dodali Vladimir Sobotka, Vladimir Tarasenko, Alex Pietrangelo i T.J. Oshie. Za St. Louis je to šesta pobjeda u posljednjih sedam utakmica.

Toronto je u Los Angelesu pobijedio Kingse s 3-2 i spriječio ih u izjednačenju klupskog rekorda. Kingsi su bili na nizu od osam pobjeda i još im je jedna nedostajala da ponove doseg iz veljače 2010. Bili su na najboljem putu da to i ostvare jer su vodili s 2-0 golovima Mariana Gaborika i Anžea Kopitara, no Maple Leafsi su do kraja preokrenuli, a strijelci su bili Dion Phaneuf, Carl Gunnarsson i Mason Raymond.

Hokejaši Bostona zasjeli su na vrh Istočne konferencije nakon domaće pobjede protiv Phoenixa s 2-1. Zdeno Chara i Jarome Iginla su zabili za Bruinse koji sada imaju bod više od Pittsburgha.

U floridskom je okršaju Tampa Bay svladao Floridu s 5-4, a prvi je pogodak nakon duge pauze uzrokovane ozljedom postigao Steven Stamkos. Kanadski centar je propustio 45 utakmica zbog loma potkoljenične kosti, a ovo mu je bila četvrta utakmica nakon povratka na led.

NHL liga, četvrtak:

Los Angeles - Toronto 2-3

Boston - Phoenix 2-1

St. Louis - Edmonton 6-2

Tampa Bay - Florida 5-4

Columbus - San Jose 3-4, penali

Carolina - Buffalo 4-2

Minnesota - New York Rangers 2-1

Linker
24. rujan 2024 22:34