foto: CROPIX
STRUČNI KOMENTAR

ZRNIĆ NIJE NAŠAO ODGOVOR 'Što su to vidjeli, ne znam, ali znam da su nas pročitali'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. siječanj 2016. 15:35

Nekoliko puta tijekom utakmice prošle su mi kroz glavu rečenice Španjolaca uoči utakmice. Zanimalo me zašto su govorili da smo mi najslabiji polufinalist, no, očito su vidjeli neki naš nedostatak i uspjeli to iskoristiti. Što su to vidjeli, ne znam, ali znam da su nas negdje "pročitali" i nametnuli nam svoju igru.

Tako je to u sportu, jedan dan si u nebesima, drugi padneš dolje. Ne znam što se dogodilo nakon prvih deset minuta. Djelovali su mi dobro, igrali su dobro, izgledali su da su spremni na fajt. Drugih deset minuta počeli su pomalo padati, ali onda su se totalno izgubili i dopustili Španjolcima seriju od čak 8:1.

E, tu smo puknuli potpuno. To je bio ključni trenutak, tu smo se preplašili poraza. I u drugo poluvrijeme smo ušli malo u strahu, a Španjolci su to osjetili. Na kraju su nas pobijedili na naš način. Pecali nas u pogreškama, otrčali kontre i zabijali lagane golove. Ono što smo mi radili i Poljskoj, i Makedoniji, i Islandu.

Jednostavno, mi nismo uspjeli napraviti svoje akcije, dosta smo griješili u pasovima, gdje su nam onda oni zabijali lake golove.

Možda će sad glupo zvučati, ali oni nisu ništa bolji od nas, samo su iskoristili naš strah.

Ništa, moramo se sad okrenuti nedjelji i osvojiti medalju. Moramo vratiti Norvežanima za ono što su nam napravili u prvom krugu. Bez obzira na taj poraz, možemo s njima. Jesu dobri, ali oni su jučer igrali produžetak s Nijemcima i izgubili za dlaku, mi nismo bili "za dlaku" od Španjolaca i sigurno smo se manje potrošili. Mislim da bi psihološka snaga trebala biti na našoj strani.

Vjerujem da ćemo se kući vratiti s medaljom. Te utakmice za treće mjesto nam leže. OK, prošlu nismo osvojili, ali nema to nikakve veze. Posložit ćemo se mi do nedjelje, siguran sam.

Jasno, bilo bi nam svima puno draže da se u nedjelju borimo za zlato, za koje bismo protiv Nijemaca imali i te kakve šanse, ali što je, tu je. Tko se prije ovog prvenstva uopće usuđivao i pomisliti na bilo kakvu medalju? Nitko! I zašto onda sad ne bismo bili zadovoljni broncom, pa i četvrtim mjestom?

I ovaj poraz će tim mladim dečkima dobro doći, i takvo iskustvo treba skupiti, naučiti i gubiti i dizati se iz poraza.

Ono najbitnije je da cijeli ovaj projekt ima glavu i rep, ima budućnost. Zato, ne trebamo se brinuti što nismo u finalu. I ovo je jako dobro. Ti momci su napravili super posao, a još nisu gotovi s tom Poljskom...

Linker
04. srpanj 2024 10:52