AFP
BORBA ZA BRONCU

OPTIMIZAM U TABORU KAUBOJA Ipak, utučeni vratar možda igra i posljednju utakmicu!

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 30. siječanj 2016. 18:08

Iako su dan ranije pali protiv Španjolske, čime je naprasno prekinut san o osvajanju zlatnog odličja, hrvatski rukometaši optimistično su najavili sljedeću, posljednju utakmicu u Poljskoj protiv Norveške. "Veteran" Zlatko Horvat kratko se osvrnuo na polufinale i zatim izrazio uvjerenje da će se kući vratiti s medaljom:

- Borba za medalju već je sama po sebi uspjeh, falilo nam je malo sreće i koncentracije da se nađemo i u finalu, no Španjolci su zaslužili pobjedu. Sami su rekli, odigrali su najbolju utakmicu na turniru u najvažnije vrijeme. Mi smo počeli odlično, a onda smo ispustili vodstvo koje nas je moglo odvesti do slavlja. Oni su iskoristili naše greške, kontrama i polukontrama su stekli prednost koju više nismo mogli stići iako smo bili blizu u drugom dijelu.

Norveška je stari i poznati suparnik i nema nepoznanica:

- Igrali smo u godinu i pol tri utakmice, ova će biti četvrta. Sve znamo o njima, oni znaju sve o nama. Pobijedili su nas u grupi nakon što smo igrali odlično prvo poluvrijeme i nešto lošije drugo. Trebamo za nijansu odigrati bolje, s boljom obranom i uvjeren sam da nas to može dovesti do medalje.

Eventualna medalja značila bi da Hrvatska ne mora u kvalifikacije za SP u Francuskoj:

- Imali bismo malo više vremena, ne bismo se morali trošiti uoči OI, a medalja bi nam bila velik poticaj za dalje, nešto odlično za ovu mladu generaciju. Ovaj put će nam trebati svih 60 minuta dobre igre, a ne 40 kao u prvoj utakmici.

Petar Metličić opet je iznio jedno prisjećanje:

- Igrao sam devet ovakvih odlučujućih utakmica, u pet sam pobijedio, u četiri izgubio. Sve je to dio sporta. Šteta što se tako prekinuo san, možda ćemo ga dosanjati za dvije godine u Hrvatskoj. Svaka je medalja velika, zato sam siguran da će se dečki potruditi i osvojiti je...

Ponukan nekim kritikama iz Hrvatske i još jednim lošim turnirom, Mirko Alilović ostavio je otvorenom mogućnost da se oprosti nakon Poljske. Svjestan da opet nije bio na nivou, možda je izrekao preteške riječi, sigurno je da će on imati još dobrih nastupa...

Linker
04. srpanj 2024 10:59