Ronald Gorsic / CROPIX
'OVO NEĆU TOLERIRATI'

Vujović šokirao ostavkom pa objasnio: 'Izdali su me moji igrači u Istanbulu!'

Veselin Vujović ostaje na klupi rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, odlučeno je danas nakon sastanka Uprave kluba i trenera prve ekipe.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 26. listopad 2015. 15:39

Tek nešto više od jednog dana trajalo je opsadno stanje u redovima rukometnog prvaka PPD Zagreba nakon što je poslije neočekivanog poraza u Istanbulu ostavku najavio trener Veselin Vujović.

Tijekom i nakon utakmice Vujović je bio konsterniran i ljut na igrače, koji su odigrali najgoru utakmicu otkad je on na klupi PPD Zagreba, zatim je ljutit najavio odlazak obrazloživši odluku "izdajom" od strane igrača. Nakon pojedinačnih razgovora s igračima i članovima uprave kluba, "Vuja" je u ponedjeljak ipak "okrenuo ploču":

- Nakon utakmice osjetio sam se izdanim od igrača, taj me je poraz jako zabolio. Da smo pobijedili u Istanbulu, a objektivno smo morali jer smo bolja momčad, puno bismo dobili i bili i po bodovima odmah iza najboljih. Odigrali smo najgore što smo mogli i smatrao sam moralnim činom podnijeti ostavku...

Prije no što se obratio javnosti, Vujović je obavio nekoliko pojedinačnih sastanaka s igračima, a zatim i s klupskim predsjednikom Mlademom Vedrišem, glavnim menadžerom Božidarom Jovićem i Zoranom Gopcem. Direktor Ante Ančić zbog smrtnog slučaja u obitelji, preminuo mu je otac, iznimno nije bio prisutan. Obraćajući se u startu u perfektu, bilo je jasno da je Vujović promijenio mišljenje. Njegov monolog bio je nedvosmislen:

- Predomislio sam se zato jer su mi igrači obaćali da se tako nešto neće ponoviti, svi su zaključili da će biti puno odgovorniji. Ja sam za sebe uvijek govorim da sam visoko moralna osoba i to tražim od svojih suradnika. Čelnici kluba su me uvjerili da smo generalno ipak napravili dobar posao, još uvijek smo u igri za najviši plasman u skupini. Iako su igrači zakazali, pobijedili su ranije neke realno jače momčadi....

Vujović je dodao da neće biti bolnih rezova niti kazni za igrače već će pokušati dovesti neko pojačanje za nastavak sezone. Treba mu neki pivot, vratar, lijevo krilo... Božidar Jović je zaključio da je tako nešto moguće ostvariti već tijekom tjedna iako na tržištu nema puno slobodnih, a kvalitetnih igrača.

Jedan od razloga zašto se predomislio, bio je također profesionalne, ali i osobne prirode:

- U jednom mi je trenutku na pamet pala pomisao da će ljudi pomisliti da je riječ o običnoj "pirueti". Ljubitelji rukometa u Zagrebu s kojima sam uspostavio odličan odnos mogli bi pomisliti da mi je poraz samo izgovor za odlazak u neki jači klub. To također nisam htio dopustiti te ostajem u Zagrebu graditi još jednu ljepšu rukometnu "priču..."

Zlobnici bi mogli reći da se Vujović zapravo "igrao Ćire Blaževića" da razdrma svlačionicu koja se previše opustila. Kad bi i bilo tako, učinio je to s punim pravom jer su se neki igrači prerano "ufurali" u uloge zvijezda, a da bi to bili, moraju još puno "žganaca pojesti". Vrlo će se brzo vidjeti koliko je uspješna bila Vujovićeva "terapija"...









Vedriš: Treba nam 'opća mobilizacija'

Klupski predsjednik Mladen Vedriš isijavao je optimizmom nakon što su Vujovića nagovorili da promijeni odluku i ostane:

- Uspjesi i neuspjesi su sastavni dio sporta. I poraz je dio igre. Nije se smio dogoditi na taj ružan način, no ovdje je trener najmanje kriv. Pobijedili smo neke jače od sebe, događa se nekad i poraz od slabijeg. Radi se o odličnom, sposobnom i empatičnom treneru s kojim je klub dobio novu dimenziju i on ima našu punu potporu te želimo s njima nastaviti naš uspješni put. Nadam se da smo ovim nešto i dobili, potrebna nam je "opća mobilizacija"...

Linker
23. rujan 2024 13:24