Ante Cizmic / CROPIX
NAKON PORAZA

Vori: 'Nismo imali sreće, sve im se odbilo!' Gojun: 'Francuzi su nas koštali finala...!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 26. siječanj 2013. 07:57

Izabranici Slavka Goluže oduševili su u svojim igrama u svim dosadašnjim utakmicama prvenstva, ali u petak su u dvorani Sant Jordi u Barceloni bili potpuno nemoćni. Doživjeli su prvi poraz na natjecanju, ali protiv reprezentacije koja je bila jednako tako impresivna od prvog dana i koja je u finale ušla s maksimalnih osam pobjeda.

Najveća je greška možda bila to što su nam se Danci odlijepili odmah na početku utakmice i tu smo zakazali jer to nismo mogli nadoknaditi do kraja utakmice. Imali smo šansu, no nije bilo niti sreće. Samo u prvom dijelu pet odbijenih lopti otišlo je u njihove ruke. Obranili bismo se, blokirali, ili bi skinuo Mirko i uvijek je odlazila lopta k njima. Nije to izgovor, no malo nas je i sreća napustila, a igrali smo ispod nivoa. Prilkjučimo se nakako opet u drugom dijelu i onda Landin skine i sve tako, rekao je kapetan Vori.

- Na početku su nam Danci nametnuli svoj ritam, mi smo se nakon trgali da se vratimo, no nikako nam nije uspijevalo. Pritom smo se trošili, zatim bi imali promašeni šut ili bi nam sudili probijanje, jednostavno se nismo mogli vratiti, rekao je Lovro Šprem dodavši da je momčad zakazala i nije pružila onu vrhunsku razinu koju je pokazivala na svim utakmicama koje su prethodile polufinalu. Oni su jednostavno bili bolji, no mi ćemo se vratiti i dobiti Sloveniju što će također biti veliki uspjeh našeg rukometa.

Stameni Jakov Gojun djelovao je jako krhko kada je izašao pred mikrofone i kamere nakon utakmice.

- Ništa nam nije išlo od ruke ove večeri. Čini mi se da je baš sve bilo loše ove večeri, ne samo dijelovi naše igre. Danci su spriječili našu polukontru i kontru, dobro su nas pročitali. Glave su nam još vruće, teško mi je identificirati konkretni problem. Činilo se nakon Francuza da smo zaista najjači i nedodirljivo, no očito smo pali jer smo se tada previše potrošili. Zasta ne znam što reći. A Slovenci? Dobar su protivnik, protiv Španjolaca su pokazali da su jaki, držali su ih u neizvjesnosti. Valjda ćemo se vratiti nekako i skupiti glave.

Linker
24. rujan 2024 01:26