Nenad Dugi / CROPIX
GOBAC UOČI SP-A

'U Španjolskoj moramo do četvrftinala, ali naši glavni ciljevi su Katar i Rio!'

Teško da bi itko više od mene volio da se vratimo s medaljom iz Španjolske - rekao je Goluža koji na SP neće voditi Marina Šegu, Josipa Vačića i Nikolu Špelića
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. siječanj 2013. 20:00

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske sutra preko Frankfurta putuje u Madrid gdje u subotu starta na SP rukometaša u utakmici protiv Australije. Uoči putovanja igrači, stručni stožer i vodstvo Saveza okupili su se u hotelu Panorama i prenijeli svoja očekivanja uoči velikog natjecanja. Na početku je govorio Slavko Goluža, izbornik:

- Pripreme su bile dobre, kratke, naporne. Pokušali smo ojačati i fizički i trkački i sve u svemu zadovoljni smo učinjenim. Moram reći da smo tempirali formu s obzirom na sustav natjecanja. Zato nisam bio zabrinut nakon utakmice protiv Norveške. Nismo imali većih problema s ozljedama. Lacković je sve bolje, odradio je normalan trening s loptu a i gležanj Zlatka Horvata je OK.

Izbornika su pitali i za želju.

- Teško da bi itko više od mene volio da se vratimo s medaljom iz Španjolske.

Zanimljivo izlaganje imao je dopredsjednik saveza Zoran Gobac, a osvrnuo se i uz očekivanja uz brojne aktualnosti vezane za ove pripreme.

- Dvadeset godina smo u završnici velikih natjecanja. Ovogodišnje okupljanje je proteklo u jednoj posebnoj atmosferi. Vi ste shvatili jedno, a naši ciljevi su Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine i Olimpijske igre u Riu godinu nakon toga. Nikoga nismo odbacili, nego smo krenuli u etapno pomlađivanje koje ćemo i dalje provoditi.

Potom se osvrnuo na Svjetsko prvenstvo, vrlo precizno.

- Na SP-u imamo cilj broj 1 uči među osam, znači u četvrtfinale, a sve drugo bi bilo neuspjeh. Ne možemo obećati više od toga.

- Izbornik Goluža nije napravio ništa suprotno od politike HRS-a. Znam da vas zanima Ivano, ali mi imamo puno mladih igrača i moramo voditi računa i o budućnosti. Možda se u četvrtom mejsecu dogodi da neće biti Igora, ili nekog drugog, ali to neće promijeniti našu politiku da uz mlade uvijek budu 3-4 iskusnija igrača. Očekujem od Duvnjaka da bude vođa ovog mladog tima koji, u Riju treba krenuti prema zlatu.

Hrvatska za Španjolsku 2013.

vratari: Mirko Alilović, Filip Ilić

lijeva krila: Manule Štrlek, Lovro Šprem,

desna kril: Ivan Čupić, Zlatko Horvat,

pivoti: Igor Vori, Željko Musa, Marino Marić,

lijevi vanjski: Blaženko Lacković, Jakov Gojun, Stipe Mandalinić, Damir Bičanić,

srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Drago Vuković,

desni vanjski: Marko Kopljar, Luka Stepančić.

Izbornik: Slavko Goluža

Linker
23. rujan 2024 23:26