MALMO, SWEDEN - JANUARY 28: Claude Onesta, head coach of France reacts during the Men's Handball World Championship semi final match between Sweden and France at Malmo Arena on January 28, 2011 in Malmo, Sweden. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
 Martin Rose/GETTY / 2011 Getty Images
ISPADANJE IM NIJE SJELO

U Savezu Francuske uzbuna, izbornik žestoko napao svog zamjenika!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 28. siječanj 2016. 16:30

Izgleda da je potpuni kaos zavladao u redovima Nedodirljivih nakon poraza od Norveške koji ih je izbacio s Europskog prvenstva.

Dan nakon najlošije predstave u Poljskoj, koja ih je stajala poraza od Norveške (24:29) i gubitka plasmana u polufinale, francuski mediji donose vijest o žestokoj svađi između izbornika Claudea Oneste i njegovog pomoćnika Didiera Dinarta, koji je u Expertsima zadužen za taktiku, dok je Onesta svojevrsni mentor do SP-a sljedeće godine u Francuskoj, nakon kojeg se legendarni izbornik Tricolora kani povući i reprezentaciju ostaviti u ruke Dinartu.

Nakon poraza od Norveške Onesta je bio bijesan taktičkom izvedbom Francuske, a navodno je dio stručnog stožera stao na njegovu stranu, okrenuvši leđa Dinartu.

"Igra? Koja igra? Ne mogu reći ništa o igri jer je nije ni bilo osim u prvih 15 minuta. Šetali smo, nismo se borili", frcao je bijes iz Oneste.

Naravno, sve je to podiglo alarm i u savezu, koji odmah po povratku iz poljske kani održati hitni sastanak gdje će pokušati odgonetnuti gdje su stvari pošle po krivu. Odgovori su im prijeko potrebni, jasno, jer za pola godine očekuju ih Olimpijske igre, gdje Francuzi brane zlato.

A do jučer je sve djelovalo idilično...

Linker
23. svibanj 2024 04:34