Cropix
RUKOMET

Tri nova imena kod Hrvatske

Došao je i njihov dio sezone koji dijele s alpskim i inim "smučarima", s biatloncima i skijašima skakačima. Naravno, riječ je o rukometašima kojima je na reprezentativnom planu siječanj udarni dio sezone. Ovaj je put "crescendo" u Poljskoj u kojoj se od 15. do 31. siječnja odvija EP, jedino veliko natjecanje na kojemu naši rukometaši nikad nisu osvojili zlato.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. studeni 2015. 15:49

Izbornik Željko Babić pozvao je igrače na koje računa na predstojećem HEP Croatia Cupu u Umagu od 6. do 8. studenoga na kojem, uz naše igrače, sudjeluju i Makedonija i Crna Gora. Za podsjećanje, reprezentacija je dosta podmlađena i najavljeno je da će se isprobati neki novi igrači, među kojima inicijalno nisu pozvani bivši kapetan Vori i Čupić.

- Sada su nam se ozlijedili i pivot Brozović, desno krilo Matulić i vratar Pešić te sam umjesto njih pozvao Kozinu, Tominca i Stevanovića. Iako je riječ o prisilnim odlukama, iskoristit ćemo i tu priliku za proširenje baze da vidimo mogu li se ti mlađi uklopiti i možda dokazati i iskočiti u prvi plan - rekao je Babić kratko obrazloživši daljnje planove:

- Nakon naših kritika čini mi se da mnogi igrači u svojim klubovima više i bolje igraju. To nas raduje uoči predstojećih obaveza, među kojima su prve utakmice s Makedonijom i Crnom Gorom. Te smo suparnike izabrali za pripremne utakmice jer u mnogim segmentima igre sliče na Island, Bjelorusiju i Norvešku, naše suparnike u skupini na EP-u. Za to će nam poslužiti i utakmica protiv Slovenije koju ćemo igrati uoči samog EP-a.

Kratke osvrte prilikom novog okupljanja dali su i Mirko Alilović i Manuel Štrlek.

- Najljepše je biti s reprezentacijom, tako je i sada, iako je sastav malo izmijenjen. No, to ne mijenja na stvari, uvjeren sam da ćemo dobro raditi i dalje se dokazivati.

Mirko je također među onima koji je malo branio u svom Veszprému, no u posljednje je vrijeme situacija puno bolja i ne treba sumnjati da će biti najbolji kada je to najpotrebnije. Manuel Štrlek bit će na EP-u u Poljskoj "na domaćem terenu" jer igra u Kielcu:

- Ovim utakmicama u Umagu pokušat ćemo postaviti temelje za ono kako želimo izgledati na EP-u. Pripreme će opet biti prekratke za realizaciju svih ideja, ali tako je i drugima. Uvjeren sam da ćemo biti dobri, kako sada na Croatia Cupu tako i na EP-u na kojem ćemo pokazati pravo lice.

Linker
23. rujan 2024 23:27