VELIKA POBJEDA

Svlačionica nakon rušenja Pariza: 'Publika nas je ponijela do velike pobjede'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. prosinac 2014. 00:09

U utakmici 8. kola skupine A Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba u utorak su na domaćem terenu, u dvorani Arena pred 10.000 gledatelja, pobijedili moćni Paris Saint-Germain sa 25-24 (14-13) i tako su napravili veliki korak ka plasmanu u osminu finala.

Igrači Zagreba, kao što su u prvom kolu iznenadili njemački Kiel, isto su ponovili i protiv Paris Saint-Germaina za kojeg igraju proslavljeni francuski reprezentativci Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Luc Abalo, zatim Danac Mikkel Hansen, te trojica hrvatskih reprezentativaca Igor Vori, Marko Kopljar i Jakov Gojun.

Znali smo da ne smijemo izgubiti previše lopti, ne žuriti. Imali smo i malo sreće, ali to je sastavni dio sporta. Naravno da je zadovoljstvo veliko kada dobiješ i Pariz i Kiel u kratko vrijeme. Nošeni tom pozitivnom euforijom mi ćemo nastojati dobiti i utakmice koje su nam ostale do kraja polusezone - kazao je Vujović nakon utakmice.

Phillipe Gardent, trener Pariza, pokušao je biti pozitivan.

- Čestitam Zagrebu, bio je onakav kakvog smo očekivali. Mislim da smo pokazali dobrih stvari u obrani, ali smo zakazali u napadu, imali smo prazan hod 5-6 minuta i zbog toga bili stalno iza Zagreba, a tako je teško dobiti utakmicu.

Marko Kopljar bio je razočaran i kratak:

- Zagreb je zaslužio čestitke. Odlična obrana, dobar napad. Mi nismo odigrali dobro.

Filip Ivić je poentirao pred novinarima nakon sjajnih obrana.

- Velika je spoznaja da možemo igrati s Parizom. Čekaju nas važne utakmice s La Riojom i Metalurgom, tu trebamo graditi svoje misli prema osmini finala. Sretan sam što se publika digla na noge, bodrila nas i ponijela do velike pobjede.

Igor Vori:

- Mi umjesto da naplatimo euforiju protiv Montpelliera, vratimo sve na početak. Zagreb je bio dobar, agresivan, zasluženo je pobijedio.

Linker
22. rujan 2024 03:50