DPAI74 KIEL (ALEMANIA) 24/5/2009.- Vid Kavticnik, (delante), del THW Kiel lanza a la porteria del BM Ciudad Real, defendida por el portero serbio Arpad Sterbik, durante el partido de ida de la final de la Liga de Campeones que se disputa en el Sparkassen-Arena de Kiel, Alemania, hoy 24 de mayo de 2009. EFE/Jens Ressing
 JENS RESSING
VRATAR ŠPANJOLACA TVRDI

Šterbik: Hrvatska ima strašan ritam, nije lako s vama, ali vjerujem da imamo što za reći

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. siječanj 2013. 08:11

Makar ne zna hoće li braniti, makar se on i Sierra mijenjaju od utakmice do utakmice, nekako ipak nije za vjerovati da će Valero Rivera zaobići staviti na gol protiv Hrvatske Arpada Šterbika. Taj sjajni vratar, koji je ove sezone Atletico zamijenio Barcelonom, doveo je Španjolce do pobjede protiv Mađara. Jednostavno je spustio roletu na 22:21, Španjolska je na temelju toga otišla do 28:21 i sve je bilo gotovo.

Lako je Španjolskoj kada ima tako dobrog vratara.

- Ah, imaju i Mađari dva Miklera i Tataija, imaju kod kuće i boljeg Fazekasa, ali nije sve samo u vrataru, momčad pobjeđuje.

Arpad, napravili ste sjajnu karijeru, svi vas vide kao jednog od najboljih na svijetu, a reprezentativno gledano to niste okrunili kao na klupskom planu?

- Dobro, imam tri medalje sa SP, sve tri brončane i stvarno bi bilo lijepo imati i nešto sjajnije. No, u konkurenciji Danske, Francuske, Hrvatske to stvarno nije nimalo lako, koliko god se ljudima činilo da je to normalno i logično. Pokušat ćemo...

Danas se igra za prvom mjesto, tko pobijedi, bježi od Francuza u četvrtfinalu. Što mislite, biste li vi ili Hrvatska lakše s njima izašli na kraj?

- Kad bi nam ovdje bio Raul Entrerrios, rekao bih da bismo mi možda s njima lakše igrali, no, kako ga nema, teško je prognozirati. Ne bojimo se nikoga, pa ni njih. Sve smo bolji. Uostalom, prije četvrtfinala ima još osmina finala, to treba dobro odraditi da bi se uopće došlo u šansu.

Rekli ste da je Hrvatska jaka i bez Balića. Je li vas ipak malo iznenadila?

- Ne, nije nimalo jer znam da Hrvatska ima sjajne rukometaše. Ne igra Balić, ne igra Lacković, ne igra prije Bičanić, a uvijek dođe netko drugi i momčad ide dalje. Koga god Goluža skine, odličan je. To je dokaz da su momčad. Mislim samo da je Vori jako važan, da igra u dva pravca.

Imate li traume od Hrvatske, dobili smo vas na EP i na OI lani?

- Ne opterećujem se s tim stvarima, porazi su uvijek bolni, ali puno mi je bilo gore kada sam iz Londona morao ići nakon nesretnog poraza s Francuzima u četvrtfinalu. To više boli.

Što predlažete, mi kažemo Hrvatska prva, Španjolska druga...

- Mislim da je uvijek bolje biti prvi.

Hoćete li na gol protiv Hrvatske vi ili Sierra?

- Ne znam, nismo još o tome razgovarali.

Po vama, što će odlučiti tu utakmicu?

- Koncentracija u igri. Hrvatska nije u jednom poluvremenu jača od Mađara za 8 golova, ali je to ostvarila, što znači da može pobijediti svakoga ako istrči 12 kontri. Naš glavni posao bit će to onemogućiti. Imate strašan ritam, nije lako s vama, ali vjerujem da imamo što za reći - zaključio je Arpad Šterbik.

Linker
23. rujan 2024 19:24