Ante Čizmić/CROPIX
BUDUĆNOST HR RUKOMETA

Stepančić predvodi mlade snage Kauboja: 'Došli smo pobjeđivati, a ne navijati'

'Trema me pere još od Pule kada su moji Labinjani došli na tribine navijati, a ja u reprezentativnom dresu. Uh, bila je strašna nervoza, mislio sam da to neće biti tako'
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. siječanj 2013. 20:30

Marko Kopljar igra u životnoj formi, ali to nije spriječilo Slavka Golužu da mu da predah jer i Luka Stepančić igra sezonu iz snova. Treba znati da je Denis Buntić na tom mjestu otpao zbog ozljede, da nas je Bunta puno puta čupao kada je bilo teško i da ga nije lako zamijeniti.

Luka Stepančić to radi jako dobro i od četiri debitanta dosad je imao najveću minutažu. Svaka utakmica dobra, podebljao je Kopljara u oba pravca, a to je velika stvar.

Luka, jeste li se opustili nakon tri utakmice?

- Ahh, trudim se. Trema me pere još od Pule kada su moji Labinjani došli na tribine navijati, a ja u reprezentativnom dresu. Uh, bila je strašna nervoza, mislio sam da to neće biti tako, ali kada igraš u hrvatskom dresu, sve je drukčije. Veća je odgovornost, puno si više pitanja postaviš. Ali čini mi se da je počelo popuštati, da je sada već puno bolje.

Trema, kako je razbijate?

- Iskreno, dosta su mi pomogli Drago i Domagoj, dosta smo razgovarali o tome što nas očekuje.

I kako taj razgovor izgleda?

- Tako da su rekli da smo došli među 16 najboljih igrača, da nismo došli biti navijači, niti podrška s klupe, nego da smo došli pobjeđivati. Da smo mi ti koji pobjeđujemo. To je puno pomoglo, osjetiš sigurnost, osjetiš da si važan i onda je sve drukčije, lakše.

Čeka nas Egipat?

- Znalci su, vrlo dobra reprezentacija, kvalitetom blizu Tunisu. Mislim da igraju rukomet koji se mora respektirati, ali da, budemo li mi kako trebamo biti, nemaju neke velike šanse. Detaljnije, obrana im je čvrsta, na rubu incidenta, ali i naša mora biti dobra da s lakšim golovima riješimo problem.

Španjolci, kako vam se čine?

- Domaćini, jaki, to je provjerena kvaliteta. Bit će puna dvorana jedino su je za našu utakmicu uspjeli rasprodati, a to nešto znači. Oni su domaćini, mi smo bolji, pa ćemo vidjeti...

Linker
23. rujan 2024 17:28