Ante Čizmić / Cropix
SP U RUKOMETU

Statirali na početku, razigrali se u drugom poluvremenu - Hrvatska krenula pobjedom!

U prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Švedskoj Hrvatska je pobijedila Rumunjsku sa 27-21. Iako smo gubili na poluvrmenu, u drugom dijelu Rumunji su brzo slomljeni
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 14. siječanj 2011. 11:46

Hrvatski rukometaši pobjednički su otvorili Svjetsko prvenstvo kojem će do 30. siječnja domaćin biti Švedska. Aktualni svjetski doprvaci su u 1. kolu skupine C u Malmöu svladali Rumunjsku sa 27-21. Hrvatska je nedavno bila uvjerljiva protiv Rumunja (34-22) u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2012. igranoj u Karlovcu. No, u Švedskoj su se izabranici Slavka Goluže dugo mučili prije nego što su napokon ubacili u višu brzinu i osigurali prve bodove na SP-u.

Rumunjska je otvorila dvoboj vodstvom 3-0, a Hrvatska je prvi gol zabila tek u devetoj minuti preko Ivana Balića. Nisu, međutim, naši rukometaši do kraja poluvremena uspjeli izjednačiti. Štoviše Rumunjska je imala i četiri pogotka prednosti (5-1), a na odmor je otišla s plus dva (13-11).

No, drugo je poluvrijeme napokon donijelo buđenje Hrvatske. Razigrali su se Balić i Manuel Štrlek, rumunjski vratara Popescu više nije branio kao u prvom dijelu i voda je počela ići na hrvatski mlin.

Naša je reprezentacija do prvog izjednačenja stigla u 35. minuti preko Tončija Valčića, a minutu kasnije je i povela pogotkom Drage Vukovića. Hrvatska prednost je rasla i dalje, sve do najvećih 27-20, a Rumunji su do kraja postigli još jedan gol i postavili konačni rezultat.

Naša je izabrana vrsta ovime došla do jubilarne 50. pobjede u 67 nastupa na svjetskim prvenstvima. Na putu do nje najefikasniji su bili Štrlek s osam i Vedran Zrnić s četiri pogotka, dok je Mirko Alilović ubilježio 14 obrana. Rumunje je sa sedam golova napadački predvodio Alexandru Stamate.

Subota je za Hrvatsku dan odmora, a u nedjelju slijedi dvoboj 2. kola protiv Alžira u Lundu.









SP rukometaša, 1. kolo:

Skupina A

Francuska – Tunis 32-19

Kasnije:

Njemačka – Egipat

Španjolska – Bahrein

Skupina B

Island – Mađarska 32-26

Kasnije:

Norveška – Japan

Austrija – Brazil

Skupina C

Hrvatska – Rumunjska 27-21

Kasnije:

Danska – Australija

Srbija – Alžir

Skupina D

Švedska – Čile 28-18

Kasnije:

Južna Koreja – Argentina

Poljska – Slovačka

Linker
21. rujan 2024 09:03