DANAS PROTIV HRVATSKE

Optimistični Rumunji: Pali smo na niske grane, igramo rukomet od prije 30 godina

'Ne vidim kako ćemo riješiti problem vanjske linije bez Sanije, sada i s ozlijeđenim Csepreghijem. Njih dvojica Rusiji su zabili 12 komada s vanjskih pozicija, tko će sada...'
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. siječanj 2011. 14:48

Christian Zaharia rumunjska je rukometna legenda posljednje velike generacije. Pitali su ga što misli o reprezentaciji danas.

- Što mislim? Žalosno je što smo pali na tako niske grane. Mislim da igramo rukomet na razini od prije 30 godina. Čujem da predsjednik Gatu kaže da je nagrada za prolaz u prvom krugu 3.000 eura i sjetio sam se vremena kada je nama 100 dolara bilo pojam. Ne znam...

Stefan Birtalan, druga legenda strašnog šuta, danas komentator, kaže:

- Ne vidim kako ćemo riješiti problem vanjske linije bez Sanije, sada i s ozlijeđenim Csepreghijem. Njih dvojica Rusiji su zabili 12 komada s vanjskih pozicija, tko će sada...

Prvi puta državna televizija neće prenositi SP na kojem igra njihova reprezentacija. I to pokazuje što je rukomet u Rumunjskoj danas.

Predsjednik Saveza legendarni Christian Gatu pokušava podići situaciju, vratili su se na scenu, kao organizacija djeluju i ozbiljno, ali nema igrača, a bez njih ne ide preko noći. Možda je obećanje o 3.000 eura po glavi za prolaz u prvom krugu pokušaj da se situacija podigne, ali pitanje igrača će reći dosta, a pitanje je bilo “koliko će biti za dalje”. Gatu je mirno odgovorio:

- Dogovarat ćemo na licu mjesta.

Rumunjska javnost misli u većini da se neće morati dogovarati. Mislili su da nakon što je Csepreghi u Švicarskoj na turniru ozlijedio ključnu kost treba ipak vratiti Saniju, no, Sania je iz Melsungena poručio:

- Ne mogu doći.

Izbornik Stinga je uzvratio:

- I bolje, takav kakav je, ne treba nam. Mislim da smo mu pomogli da se vrati u Njemačku i spasi. On je u ovom trenutku u svakom pogledu loš i ne zaslužuje priliku.

Novinare je zanimalo “kako ćemo onda”. Stinga je odgovorio:

- Imam puno povjerenje u igrače, znam da smo radili dobro, što se pokazalo i u Švicarskoj, makar smo bili posljenji. Csepreghi nam je problem, nastojat ćemo ga vratiti, a dok to ne uspijemo, morat ćemo presložiti momčad, Muresan i A. Stamate i Georgescu (drugi brzi ljevak) imat će drukčije uloge. Tu su još Jurca, Fenici, Simicu, imamo šest vanjskih naći ćemo rješenje. Plakanje neće pomoći.

Ipak čvrsto je na zemlji.

- Mi smo u skupini autsajderi, da ne bude zabune, znamo gdje smo, ali znamo i da se nikome nećemo predati. Imamo 4-5 igrača sa iskustvom iz Hrvatske sa SP, to je dobro. Tko zna što nosi turnir - zaključio je Stinga.

Linker
22. rujan 2024 19:40