Reuters
ALILOVIĆ U DOBROJ FORMI

'Srbija računa na bodove protiv nas? Neka se nadaju, mi o njima ne razmišljamo!'

Ne brinem za svoju fromu, imam odličan osjećaj i jedva čekam da sve krene, utakmice, ta strka i pozitivna nervoza, Bercy je ipak bio samo zagrijavanje - kaže Alilović
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2011. 19:14

Mirko Alilović, prvi vratar Hrvatske i jedan od onih igrača o čijem će učinku ovisiti naš konačan rezultat u Malmöu, silno je motiviran i jedva čeka početak SP-a. Pronašao je u radu s Vladom Šolom izgubljenu formu, a nakon što smo na oglednom turniru u Bercyju s Francuzima odigrali odličnu utakmicu, vjeruje da su naši krajnji dometi isključivo vezani za visoki plasman.

Prvo se moramo se vratiti na Bercy u kojem ste Francuze dugo držali u neizvjesnosti.

- Utakmica u kojoj su oni bili gotovo uvjereni u laku pobjedu nije se odvijala onako kako su zamislili. Mi smo odradili sjajne dionice, obrana je u velikom dijelu utakmice bila sigurna, a vrlo iskusno i s odličnim rješenjima znali smo napasti njihovu. Bili su i nervozni, na kraju su uspjeli doći do pobjede koja im je, čini se, dosta značila. Sve su napravili da nas ponize, ali nisu uspjeli...

Kako ste zadovoljni svojom izvedbom? Prvo poluvrijeme bilo je puno bolje po broju obrana od drugog u kojem se niste istakli?

- Uglavnom sam na nekoj svojoj optimalnoj razini, iako nisam nikad zadovoljan jer znam da mogu više. Prvo poluvrijeme sam bio sigurniji dok sam imao snage, u drugom sam pao kada nije bilo više svježine. Ali ne brinem se, imam odličan osjećaj i jedva čekam da sve krene, utakmice, ta strka i pozitivna nervoza, Bercy je ipak bio samo zagrijavanje.

Čekaju vas nakon Rumunjske dvije lakše utakmice, potom slijede prava uzbuđenja. Srpski je izbornik najavio da očekuje bodove upravo iz utakmice s Hrvatskom.

- Možda tako misli jer vjeruje da je za njih to ključna utakmica. Za nas Srbija sigurno nije, nama prvenstvo ne ovisi samo o jednom dvoboju. Tako razmišljaju oni koji se na taj način motiviraju. Puno je utakmica, puno opasnosti. Srbija je uz Dansku u našoj skupini sigurno najkvalitetnija ekipa. Neću ulaziti u neke nepotrebne analize, ali Srbi imaju nekoliko vanjskih šutera koji su na svojim pozicijama najbolji na svijetu.

Morate priznati da to i nije baš običan dvoboj, makar su neke ranije tenzije odavno prestale.

- Bit će sigurno velik pritisak na obje momčadi zbog velikog broja navijača i s naše i s njihove strane. Međutim, mi smo s pritiskom naviknuli igrati, uvijek želimo otići do kraja, već godinama je tako, dok njih na posljednjim natjecanjima nije bilo nigdje.

Linker
23. rujan 2024 13:16