AFP
POZNATI ČETVRTFINALISTI

Španjolska pregazila očajnu Srbiju, slovenska serija nastavila se i protiv Egipta

Španjolska je u Zaragozi sredila Srbiju s 31-20, dok su Slovenci do četvrtfinala stigli preko Egipta (31-26)
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2013. 22:04

Španjolsku, barem zasada, nije skupo koštao poraz od Hrvatske u grupi . Španjolci su u osmini finala izabrali Srbiju i - pogodili. Naime, naši istočni susjedi su pali bez ispaljenog metka, Furija je u Zaragozi slavila s uvjerljivih 31-20.

Španjolce je do sigurne pobjede protiv Srba predvodio Albert Rocas sa sedam golova, dok je Petar Nenadić sa četiri gola bio najefikasniji u redovima srpske reprezentacije.

S druge strane, naši zapadni susjedi, uživaju u sjajnom Svjetskom prvenstvu. Slovenija je protiv Egipta odigrala dopadljivu utakmicu i na kraju pobijedila 31-26...

Slovenci su na odmor otišli s osam golova viška (19-11) protiv Egipćana, ali 10 minuta prije kraja afrički se predstavnik primakao na samo dva pogotka razlike (26-24). Ipak, u završnici su naši zapadni susjedi uspjeli zadržati, pa čak i povećati prednost na konačnih 31-26. Jure Dolenec postigao je šest pogodaka za Sloveniju, dok je Ahmed Mohamed 10 puta zatresao slovensku mrežu.

Mađarska je izborila četvrtfinalni ogled s Danskom, svladavši u osmini finala Poljsku 27-10 (10-9). Nakon izjednačenog prvog dijela, Mađari su na krilima raspoloženih Ivancsika (6-7) i Csaszara (5-6) u nastavku slomili Poljake i prelomili utakmicu.

Hrvatska će protiv Francuske u srijedu vjerojatno igrati od 21.30 sati. U ostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se Njemačka – Španjolska, Danska – Mađarska i Rusija – Slovenija.

Linker
24. rujan 2024 01:24