Damir Krajač / Cropix
NOVI IZBORNIK

Slavko Goluža i službeno nasljeđuje Linu Červara na mjestu izbornika

Bivši kapetan rukometne reprezentacije preuzima odgovornu ulogu nasljednika svog bivšeg izbornika i mentora Line Červara
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 13. rujan 2010. 22:00

ZAGREB - Najtrofejniji rukometni izbornik Lino Červar odlučio je nedavno napustiti funkciju koju je obnašao punih osam godina u razdoblju tijekom kojeg je osvojio naslov olimpijskog i svjetskog pobjednika.

Slavko je dostojna zamjena

Upravni odbor HRS-a odlučio je da neće raspisati natječaj za njegova nasljednika te je u srijedu imenovanje Slavka Goluže samo pitanje formalnosti. Čelni ljudi Saveza nisu kontaktirali s drugim trenerima, odlučeno je da je Goluža dostojna zamjena te da ima dovoljno znanja i iskustva koja je uhvatio tijekom zadnjih nekoliko godina kada je bio Červarov pomoćnik. Nakon Červarova odlaska u Makedoniju u Savezu su izjavili kako “nigdje ne gori”, no sada se približavaju prve službene utakmice u kvalifikacijama te je ipak odlučeno da je bolje da Goluža bude izbornik, a ne samo “vršitelj dužnosti”.

Bivši kapetan reprezentacije, dvostruki olimpijski pobjednik iz Atlante 1996. i Atene 2004., kao igrač je osvojio sve, no kao trener je u potpunosti neiskusan. Bit će mu vrlo teško ponoviti uspjehe koje je od 2003. do 2010. ostvario njegov prethodnik, no od velike će mu pomoći biti i činjenica da je sa starijim igračima u reprezentaciji donedavno dijelio svlačionicu.

Vrijeme adaptacije uopće mu nije potrebno, reprezentativce poznaje u dušu. Predviđeno je da će Goluža dan poslije imenovati članove stručnog stožera s kojima će u kvalifikacije za Euro u Srbiji 2012. te nakon toga u obranu srebra na SP-u u Švedskoj.

Odluka o EP-u 2014.

U srijedu biti riječi i o predstojećem kongresu EHF-a u Kopenhagenu, gdje će se odlučivati o domaćinu Eura 2014. Hrvatska i Mađarska su zajedničkom kandidaturom bliže slavlju nego jedini konkurent Danska.

Linker
23. rujan 2024 03:32