Damir Krajač / Cropix
UVIJEK ĆEMO IMATI RIO

RUKOMETNE LEGENDE NAJAVILE 'VELIKE STVARI' 'Ako nas zaobiđu ozljede, možemo do medalje'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 14. travanj 2016. 10:20

Bivši hrvatski reprezentativac Denis Špoljarić dao je svoje viđenje nastupa rukometaša na kvalifikacijskom turniru u danskom Herningu. Ocijenio je kako je utakmica s Norveškom ogledni primjer kako bi Hrvatska u budućnosti trebala igrati, a posebno je nahvalio Ivana Stevanovića.

- Svaka čast dečkima, izboren je OI. Norvežani nisu znali što ih je snašlo u toj zadnjoj utakmici. Treba pohvaliti golmane, posebno 'Stivija'. Svaka momčad koja cilja na najviše domete, treba imati takvog vratara. Nemoguće je doći do medalje, ako ti golman ne obrani par zicera. Impresionirao me Domagoj Duvnjak, koji se prometnuo u istinskog vođu, a dobar turnir odigrao je i Luka Šebetić.

Utakmice s Danskom, a posebno prvo poluvrijeme s Bahreinom bile su nešto lošije, ali Špoljarić zna u čemu je bio problem. Smatra da je tu bilo pitanje motivacije.

- Protiv Danske jedna prosječna utakmica, ali znam kako je teško igrati protiv momčadi kao što je Bahrein. Odigrao sam 'mali milijun' takvih utakmica, znam koliko je teško motivirati se u takvim situacijama, kada je pobjeda unaprijed upisana.

Špoljarić nije htio davati neke velike prognoze, no smatra kako bi se u Riju mogli veseliti, ukoliko nam se poslože neke stvari.

- Dosta toga će ovisiti o ždrijebu, tu nam treba malo sreće. Ali ako nas zaobiđu ozljede, možemo se nadati dobrom rezultatu, pa čak i medalji, zašto ne - zaključio je Špoljarić.

Zlatko Saračević bio je na istom tragu kao i Špoljarić. Turnir u Danskoj je ocijenio uspješnim, kao i igru 'kauboja', ali nije htio izdvajati niti jednog reprezentativca, jer kako sam kaže, ovo je momčadski uspjeh.

- Čestitam im, za nijansu bolja igra nego na nedavno završenom Europskom prvenstvu u Poljskoj. Najvažnije je da se rezultat napravio, bitno je otići na OI. Ne bih nikoga izdvajao, posebno me veseli što nakon dugo vremena imamo široku klupu, a sjetimo se da će i Luka Stepančić biti spreman na ljeto.

A na pitanje o mogućnostima Hrvatske u Riju, Saračević je rekao kako se svi zajedno možemo nadati dobrom rezultatu.

- Dečki imaju dovoljno vremena za spremit se, treba odraditi dobre pripreme. Imamo doista tešku skupinu, ali uz ovakvu igru možemo se nadati velikom rezultatu.

Linker
25. rujan 2024 09:28