Robert Belošević / Cropix
NIJE KRIO ODUŠEVLJENJE

Rukometna legenda zaražena euforijom: 'Čista fantazija, kao na filmu...meni ovo miriši na zlato'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 29. siječanj 2016. 00:04

Patrik Ćavar, bivše lijevo krilo reprezentacije, osvajač zlata na OI u Atlanti te jedan od ponajboljih hrvatskih rukometaša, nije krio oduševljenje 'kaubojima'. Kao i ostatak sportske javnosti, poklonio se reprezentativcima. Smatra kako je utakmica bila "pravi filmski uradak".

- Teško je ovaj osjećaj opisati, nitko nije vjerovao, a onda se dogodi ovakva utakmica. Čista fantazija, ovo ni najbolji svjetski scenaristi ne bi bolje napisali, utakmicu slobodno možemo usporediti s filmskim uratkom. Igra koju smo pokazali u oba pravca, u obrani i napadu, zaista graniči sa znanstvenom fantastikom. Onako 'demolirati' Poljake pred njihovih 15 tisuća navijača, to se samo jednom viđa. Ovakav rasplet je djelovao nemoguće, a na kraju mi prođemo u polufinale, i idemo u borbu za medalje.

Ćavara su se posebno dojmili Marino Marić te Ivan Stevanović, a kao najopasnijeg Hrvata vidi Manuela Štrleka.

- U reprezentaciji ima puno novih lica, no posebno me je oduševio Marino Marić na pivotu, on je otkriće turnira, odlično ispunjava sve zadatke koje izbornik stavi pred njega. Zatim smo dobili i golmana koji nas svojim obranama može pogurati do pobjede, jer ništa ne znači čvrsta i agresivna obrana ako vam golman ne obrani neke šuteve. Svaka čast svima, no naš najkonstantniji, usudio bih se reći i najbolji igrač na EP-u je Manuel Štrlek, koji igra s određenom dozom drskosti i svaki put pokazuje koliko je opasan po protivnički gol.

Hrvatska je do sada odigrala šest utakmica, upisavši pritom dva poraza, protiv Norvežana smo pali u završnici, dok su nas jedino Francuzi nadigrali. Igra Hrvatske je ili jako loša ili izvrsna, smatra bivši igrač Zagreba i Barcelone.

- Hrvatska je do sada odigrala četiri dobre i dvije lošije utakmice, zapravo je teško ocijeniti igru reprezentacije na turniru. Bilo je tu puno oscilacija, znali smo se mučiti u nekim utakmicama, a onda zabljesnemo i brzo riješimo pitanje pobjednika. Zapravo ili odigramo ovako vrhunsku utakmicu ili skroz padnemo, nema sredine. Postavlja se pitanje u kakvom ćemo raspoloženju istrčati u sljedećoj utakmici.

Slijedi utakmica sa Španjolcima, koji igraju drugačije od nas, duži i sporiji napad, te guranje lopte na Aguinagaldea. Ćavar daje prednost Hrvatskoj, upravo zbog naleta samopouzdanja koje je došlo nakon Poljaka, a situacija ga neodoljivo podsjeća na Portugal 2003.

- Španjolci su nešto sporiji od nas, ali mislim da smo mi kvalitetnija momčad. Iskreno, malo me strah prognozirati, no, sve mi ovo 'miriše' na Portugal. Tamo nas je Argentina pobijedila, a onda smo ušli u niz i na kraju osvojili zlato. Mislim da ćemo slaviti u dvoboju sa Španjolcima, ali ovo govorim sa zadrškom, jer sve ovisi o načinu ulaska u utakmicu. Veliki sam optimist jer su igrači dobili ogromnu 'injekciju' adrenalina, i nošeni tim pozitivnim nabojem možemo nadigrati Španjolce, te proći u finale Europskog prvenstva, u trenutku kada se to najmanje od nas očekivalo.

Linker
30. lipanj 2024 10:09