Zagreb, 281210.Hotel Westin.Obiljezavanje 60. godina Hrvatskog rukometa.Na slici: Ivano Balic i Andrea Penezic najbolji rukometasi i Lino Cervar najbolji trener.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
VELIKA SVEČANOST

Rukometaši proslavili 80 godina rukometa i 60 godina HRS-a; Balić i Penezić najbolji

Hrvatski je rukomet u utorak proslavio velike obljetnice i izabrao najbolje u 2010. godini
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 28. prosinac 2010. 23:51

Na nedavnim prigodničarskim skupovima u HNS-u i Dinamu, na njhovim burnim Skupštinama čule su se samohvale i ocjene kako su njihove ‘tvrtke’ ono najbolje što Hrvatska, čak i u poslovnom smislu ima pokazati.

Slične su se riječi u utorak mogle čuti i u ZG hotelu Westin na proslavi 80. godišnjice igranja rukometa u Hrvatskoj te istovremene 60. godišnjice osnutka Hrvatskog rukometnog saveza.

Razlika je ipak u tome što su riječi predsjednika HRS-a Sandija Šole imale osnovu u čvrstim argumentima - HRS je rezultatski najuspješniji sportski savez u Hrvatskoj, ponosni vlasnik dvaju olimpijskih zlata i zlata sa SP-a. Ono što je u ovom trenutku još važnije, hrvatski je rukomet trenutačno ‘čist k’o suza’. Na decentnom druženju u Zagrebu našle su se zajedno sve velike generacije hrvatskog rukometa, od Horvata seniora, Žagmeštra, zlatnih iz Atlante do većine igrača iz sadašnje generacije koja uskoro u Švedsku putuje po novo odličje sa SP-a. Bilo je lijepo vidjeti Linu Červara i Petra Metličića zagrljene, Ivana Balića raspoloženog na pozornici - čak i za šale na račun bivšeg i sadašnjeg izbornika.

Veliku ‘feštu” HR rukometa došli su pozdraviti brojni gosti s političke i gospodarske scene. Osim proglašenja najboljih rukometaša u 2010., prigodne su plakete u znak zahvalnosti otišle na adresu Vlade RH (ministar Fuchs), grada Zagreba (Bandić), HOO-a (predsjednik Mateša), kao i u sjedišta europske (EHF) i svjetske (IHF) rukometne federacije. I s njihove je strane HRS dobio komplimente.

- Hrvatski nas rukomet čini ponosnima - rekao je dopredsjednik IHF-a, Španjolac Miguel Roca.

U tradicionalnom izboru SN rukometaša godine je Ivano Balić, njegova kolegica Andrea Penezić je najbolja igračica dok je trener godine Lino Červar.

Linker
23. rujan 2024 11:11