Valentin Porte predvodi Francusku u utakmici s Hrvatskom

 MARTIN BERNETTI Afp
SUDAR STARIH RIVALA

Kapetan Francuske iskreno priznao: ‘Malo i strepimo od Hrvatske, u toj utakmici se svašta može dogoditi‘

Hrvatska će danas u 20:30 otvoriti nastup na Europskom prvenstvu susretom sa Francuskom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2022. 14:56

Hrvatska danas u 20:30 otvara svoje novo veliko natjecanje. Na Euru ih čeka stari rival Francuska koji je u prijateljskoj uoči prvenstva izgubio od Njemačke s 35:34. Kapetan Francuske Valentin Porte kaže kako ne može prognozirati ishod utakmice s Kaubojima.

"Hoćemo li biti učinkoviti? Ne znam, o tome možemo pričati nakon utakmice s Hrvatskom, ali sada nema smisla spekulirati. Natjecanje počinje i moramo se fokusirati na igru. Što će biti protiv Hrvatske ćemo tek vidjeti", rekao je Porte za L'Equipe

Kapetan Francuske se reprezentaciji priključio tek nedavno nakon što je imao koronavirus i bio u izolaciji.

"Sada se dobro osjećam. Bilo je malo čudno, otegnulo se, ali dobro je sve prošlo. Još uvijek je čudno biti odsječen od grupe na par dana i ostati sam u Rukometnoj kući u Créteilu. Nadam se da će sada biti sve u redu. Sretan sam što sam opet dio ekipe", rekao je Porte pa dodao:

"Ne mogu baš igrati sat vremena i napad i obranu, ali to ni nije bilo u planu. Fizički se osjećam dobro. Radio sam samostalno proteklih pet dana. Nedostajali su mi samo automatizmi s ekipom, ali mislim da će mi se to brzo vratiti. Spreman sam pomoći čak i ako dobijem samo pet minuta."

Uoči susreta s Hrvatskom, priznaje kapetan Francuske, u ekipi vlada nervoza.

"Prije svakog međunarodnog natjecanja, a posebno protiv Hrvatska, u tako važnoj utakmici, uvijek su pomiješani osjećaji. Ima tu i malo strepnje. Ne znamo kakva će utakmica biti, mnogo toga se može dogoditi", zaključio je Porte.

Linker
25. travanj 2024 03:27