Veron Načinović

 Terje Pedersen/ntb Scanpix/profimedia
BOLNA LEKCIJA

Hrvatski rukometaši u nevjerici: ‘Katastrofa. Izbornik nam je nakon utakmice održao govor‘

"Svaki igrač mora pogledati sam sebe", poručio je izbornik Dagur Sigurðsson
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. svibanj 2024. 17:47

Nije bilo ugodno, čak -15 protiv Danaca za kraj turnira u Norveškoj. Nije nam trebala ni Norveška, ni Danska u takvom stanju, a trebalo je biti idealno. Nismo iskoristili baš ništa.

Hrvatski izbornik Dagur Sigurdsson bio je razočaran teškim porazom od Danske, -15 ipak nije očekivao.

- Imali smo nevjerojatnih problema u napadu, s brzinom, snagom, agresivnošću, dodavanjima. Čak ni dobre šanse nismo realizirali. Prvi dio je bio katastrofalan za napad, primili smo jako puno golova iz kontre. Drugi dio je bio malo bolji, ali to nije dobro. Vrlo sam razočaran, jer nismo bili fizički na razini ozbiljnih protivnika kao Danska ili Norveška. Nismo bili spremni za ovo.

Okrenuo se skorašnjem početku priprema za OI u Parizu.

- Svaki igrač mora pogledati sam sebe. Moramo puno raditi ovo ljeto, svaki igrač mora biti dio treninga, a za mene pripreme počinju odmah. Moramo pronaći ljude koji će moći odraditi zacrtano. Nastup na Olimpijskim Igrama je zahtjevan, to je za početak pet utakmica u devet dana. A s ovakvom fizičkom spremom ništa nije moguće - zabrinuto je komentirao Dagur Sigurdsson.

Luka Klarica nije mogao popraviti naš napad u nedostatku Ivana Martinovića.

- Od početka do kraja su Danci dominirali. Vukli su napad i dotukli su nas. Nismo imali rješenja ni u napadu, ni u obrani. Šest golova u 30 minuta, katastrofa. Nismo pravi i moramo poraditi da nam se to ne ponovi. Kvalifikacije smo napravili dobro, ali sve nas je iznenadilo koliko smo loše spremni na ovom turniru. Moramo se krenuti spremati za pripreme za Igre. Fizička pripremljenost je prvi preduvjet, napad je druga stvar i taktika na kojoj moramo poraditi, pa i obrana koja je donekle još bila OK, ali se raspala na obje jake utakmice.

Mario Šoštarić je bio naš najbolji strijelac na utakmici s Danskom, no njegovih 7 komada slaba su utjeha.

- Nažalost, Danci su nam očitali lekciju trčanja, jednostavnosti, a mi nismo ni bili blizu toj razini. Izbornik je imao govor u svlačionici nakon utakmice koji je mislim svaki igrač prihvatio. Rekao nam je da svatko mora poraditi na sebi i da, što se njega tiče, pripreme za OI kreću sutra. On vjeruje u nas, ali samo ako napravimo puno posla kako je rekao. Danci i Norvežani su fizički puno bolje spremni od nas. Nismo se uspijevali vraćati, nosio nas je tijek utakmice i ovo je bilo dobro otrježnjenje nakon kojeg samo možemo prema gore. Ako ćemo svi biti jedno, živjeti kao jedno, možemo nešto i nemamo se čega bojati. Ali moramo biti maksimalno motivirani.

Da, baš onako kako nisu bili na turniru u Oslu.

Danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon uvjerljivih +15 naravno zadovoljan, ali ne lud od sreće, jer je svjestan da ta slika nije baš idealna.

- Mislim da smo na dobrom putu, da smo uz sve probleme pokazali da imamo dobru selekciju i gledamo s optimizmom dalje. Uvijek je dobro pobijediti Hrvatsku, posebno visokom razlikom, ali ne uzimamo to zdravo za gotovo. Gledamo dalje, naše ambicije su visoke.

Linker
12. svibanj 2024 17:48