Dobar početak rukometnog puta - reprezentacija mlađih kadeta

 HRS
RUKOMET

Hrvatski mlađi kadeti osvojili zlato na Mediteranskom prvenstvu

Finale protiv Rumunjske završilo je visokom, 35:26 pobjedom Hrvatske
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 12. svibanj 2024. 12:46

Hrvatska muška reprezentacija mlađih kadeta osvojila je zlato na Mediteranskom prvenstvu u rukometu koje je održano u Turskoj. Uz ekipni naslov naši su klinci zaslužili i dva pojedinačna priznanja - Roberto Lucas Pitt je MVP prvenstva, a u najboljoj postavi natjecanja je i Josip Radman.

Na Mediteranskom prvenstvu koje je održano u Ankari nastupilo je 8 reprezentacija: Hrvatska, Turska, Francuska, Crna Gora, Tunis, Rumunjska, Irak i Kosovo. Nakon što su reprezentacije odigrale međusobne susrete po sustavu "svaki sa svakim", dvije najbolje reprezentacije su izborile finale, a to su bile Hrvatska i Rumunjska.

Utakmice na ovom prvenstvu ne igraju se na uobičajeni način s dva poluvremena po 30 minuta nego se susret sastoji od trećina koje traju po 15 minuta, osim u finalu kad se igra 3 puta po 20 minuta. Pobjednik trećine dobiva bod, ako je trećina neodlučena obje momčadi dobivaju po pola boda, a za ukupnu pobjedu dodjeljuju se još dva boda tako da se u svakom susretu maksimalno može osvojiti pet bodova.

Finale protiv Rumunjske završilo je visokom, 35:26 pobjedom Hrvatske. Naši igrači su prvu trećinu dobili s 14:6, drugu s 11:9 što je značilo velikih +10 uoči posljednje koja je pripala Rumunjima s 11:10. Vratar Fran Lovrić proglašen je igračem susreta, najbolji strijelac u našoj ekipi bio je David Bajan s 10 pogodaka, a po pet su dali Josip Čulo i Roberto Lucas Pitt.

Na putu do finala Hrvatska je izgubila od Turske 23:24, pobijedila Tunis 23:17, Rumunjsku 25:24, Crnu Goru 26:21, Kosovo 24:16, Irak 38:18 i izgubila od Francuske 18:25 posljednji susret razigravanja kad je već imala osigurano finale.

Mediteransko zlato su osvojili: Fran Lovrić, Hrvoje Sadlek, Ivano Orlović, Lovrin Sušac (svi Ivan Mikanovci), Andrej Vito Gorički (Dinamo Zagreb), Marko Kropek, Vice Badurina, Mihovil Badrić (svi Sesvete), Vice Lušić, Marko Sudinja (oba Zadar 2013), David Bajan (Valpovka), Emanuel Fištrović (Bjelovar), Antun Jurišić (Rudar), Roberto Lucas Pitt (Dubrava), Josip Čulo (Maksimir Pastela), Josip Radman (Fivers Wat Margareten), Matej Barbarić (Dugopolje) i Diego Bassanese (Umag), a izbornik je Alen Dujmić.

Linker
12. svibanj 2024 12:47