ROBERT FAJT Cropix
EURO RUKOMETAŠICA 2024

Hrvatska u trećem bubnju sa Srbijom i Slovenijom, imat će težak ždrijeb za Europsko prvenstvo

U posljednjem najslabijem bubnju su Češka, Ukrajina, Portugal, Slovačka, te Farski otoci i Turska
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. travanj 2024. 10:26

Hrvatske rukometašice imat će težak ždrijeb za Euro koji će se u prosincu igrati u Austriji, Švicarskoj i Mađarskoj. To će biti prvo prvenstvo na kojem će sudjelovati 24 selekcije, samo po dvije iz skupina ići će dalje, a Hrvatska će biti u trećem bubnju iza najboljih reprezentacija današnjice koje su raspoređene u prva dva.

Hrvatska će biti u bubnju sa Srbijom, Makedonijom, Slovenijom, Poljskom i Islandom, što znači da s njima u prvom krugu ne može igrati.

image
ROBERT FAJT Cropix

U bubnju 1 su Norveška, Francuska, Švedska, Danska, Crna Gora i Nizozemska. U bubnju 2 su Njemačka, Španjolska, Rumunjska, Mađarska, Švicarska i Austrija.

Dakle, ako bismo mogli uopće dobro izabrati iz prva dva bubnja možda bi to mogli biti Crna Gora iz prvog, te Rumunjska koja nas je dvaput dobila u kvalifikacijama i Austrija iz drugog. Sve ostalo će biti jako teško za naše cure.

U posljednjem najslabijem bubnju su Češka, Ukrajina, Portugal, Slovačka, te Farski otoci i Turska koji će prvi puta igrati na Euru. Tu je najopasnija Češka.

image
ROBERT FAJT Cropix

Ždrijeb će biti 18. travnja u 18.00 sati u Beču. Inače, treba dodati da se prvi krug igra u tri grada po dvije skupine i da te skupine imaju svoje domaćine. To su u Debrecenu Mađarska i Crna Gora, u Innsbrucku Austrija i Njemačka, te Baselu Švicarska i Francuska. Drugi krug u dvije skupine sa po šest selekcija (spajaju se prva dva iz skupina ABC i DEF) igrat će se u Beču i Debrecenu, a završnica u Beču.

Linker
09. travanj 2024 10:43