Ivica Obrvan

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
REPREZENTATIVNI TJEDAN RUKOMETAŠICA

Hrvatska u problemu uoči Eura, izborniku su najbolje igračice u klubu - u Crnoj Gori i Austriji

Prvo testiranje forme za skorašnji Euro zaključen s -7 u zatvorenoj utakmici protiv Slovenki
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. listopad 2024. 09:16

Završen je reprezentativni tjedan rukometašica. Naš nije završen dobro, jer smo na kraju u zatvorenom prijateljskom susretu u Prelogu izgubili od Slovenije sedam golova razlike. To samo govori da nas čeka teško Europsko prvenstvo u Švicarskoj krajem studenog i početkom prosinca. Nismo bili ni u Parizu, ni u šansi za olimpijski nastup.

Na Euru koji slijedi treba među četiri selekcije u skupini biti u prve dvije da bi se prošlo dalje. U ovom trenutku od Danske smo jako daleko, Švicarska je domaćin, dok je poznato da je s domaćinom uvijek najteže na takvim natjecanjima. Farski otoci djeluju egzotično, ali ti Farski otoci su dobili pet razilike Slovakinje u Slovačkoj i šalju neku sasvim drugačiju poruku od one koju smo očekivali.

Evidentno je da ne izgledamo dobro, da je kvaliteta u padu, da njegova Podravka, iako ima mnoge naše reprezentativke, igra na pogon Pletikosić koja igra za Crnu Goru i sestara Pandža koje igraju za Austriju. Lokomotiva je bitno pala, u Ligi prvakinja imamo samo Anu Debelić koja je često ozlijeđena nakon poroda i Ivanu Kapitanović koja je otkazala dolazak. Uvijek je dobro reći da će biti bolje, ali kako, to je već teško pitanje za izbornika Ivicu Obrvana. Naše dosad glavne igračice nisu ni blizu forme kao prije tri godine kada su osvojile medalju na Euru, u tri godine jako puno toga se i promijenilo.

Ivica Obrvan nije komentirao kraj priprema ni za HRS, dok je Kristina Prkačin rekla:

- Ne trebamo tugovati, ni očajavati, nego vidjeti što je krivo bilo. Mi nismo bile na razini na kojoj smo trebale biti. Uvjerena sam da ovo nije bila prava slika hrvatske reprezentacije.

Svi se nadamo da je tako.

Inače, u nedjelju su odigrane još dvije utakmice na kraju reprezentativnog tjedna. Portugal je pobjedom nad Turskom osvojio turnir na kojem su još bili Brazil i Kongo, Austrija je i drugi puta u tri dana svladala Makedoniju.

REZULTATI: Austrija - Makedonija 34:21 (Leitner 8/Gakidova 5), Portugal - Turska 33:26 (Lopes 6/Iskit 5).

Linker
04. listopad 2024 10:38