Slavlje rukometaša Zagreba

 RONALD GORSIC Cropix
PRVENSTVO HRVATSKE

Zagrebaši razmontirali Nexe za 32. naslov prvaka, ovacije za legendarnog hrvatskog rukometaša

Nakon dvije godine odradili su domaće obveze bez izgubljenog boda
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. svibanj 2024. 19:47

Zagreb - Nexe 37: 23 (19-8)

ZAGREB SD Trešnjevka. Gledatelja 800. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd)

ZAGREB: Mandić (11+2), Grbavac (2); Kos 6, Walczak 3, Faljić 3, Klarica 6, Gojun 1, Srna 3, Horvat 1, Sirotić 1, Čupić 1, Dibirov 6, Franković, Kavčić 2, Glavaš 3, Suholežnik. Trener Andrija Nikolić

NEXE: Radovanović (1), Car (5); Račić 1, Vejin 6, Marguč, Sršen, Jotić, Fruk, Štrlek 4, Moslavac 5, Tomić 3, Cenić 1, Javorček 1, Cohen, Melić, Pribetić. Trener Krešo Ivanković

SEDMERCI: Zagreb -, Nexe 2 (0)

ISKLJUČENJA: Zagreb 2 minute (Gojun 42), Nexe 4 minute (Tomić 11, Račić 14)

IGRAČ UTAKMICE: Timur Dibirov


Rukometaši Zagreba su po 32. puta prvaci Hrvatske. Nakon dvije godine odradili su domaće obveze bez izgubljenog boda i dokazali da je to bila njihova najbolja sezona posljednjih godina. U finalnoj seriji pobijedili su Nexe 6-0 i niti jedan rep nisu ostavili iza sebe.

Nakon završnice Kupa, došla je na red i prva utakmica doigravanja u prvenstvu, Zagreb je nakon podignutog Kupa u Poreču dočekao Nexe sa prednošću 4-0 u utakmici do 6 bodova, pa mu je ovo bila prva meč lopta. U regularnom tijeku lige, Zagreb je pobijedio u Našicama nakon prekida, te doma šest pogodaka prednosti. Nije imao velikih problema, a sve je i u novom dvoboju slutilo na to, jer su momčadi blizu razmišljanjima da sve to ipak za ovu sezonu treba što prije završiti.

I sve je bilo gotovo za samo tri minute, Zagreb je poveo 6:0, Nexe je imalo nevjerojatno slab ulazak u utakmicu i tu za sastav Kreše Ivankovića nije bilo pomoći. Pokušao je Ivanković već na 4:0 time outom usporiti Zagreb, ali nije uspio. Njegovoj momčadi je trebalo pet minuta da zabije prvi gol. Izgledali su loše, a onda kako bi se u šali reklo malo su popustili. Prvo su imali jedan dobar period u kojem su držali Zagreb na istoj razdaljini, a onda su se skroz raspali. Zagreb je poluvrijeme završio sa 11 golova prednosti, vodio je i 12, u 28. minuti imao 17:7. Dibirov je krao lopte sporom napadu Našičana, ono što je prošli pobranio je Mandić i Nexeu tu nije bilo spasa. Zagreb je bio odlučan dovršiti seriju i to je pokazao od starta utakmice. Nije bilo previše filozofije u igri Andrije Nikolića. Mijenjao je dva igrača obrana - napad, a to se uopće nije osjetilo, jer Nexe nije moglo pratiti ni to. Srna i Gojun igrali su obranu, Kos i Klarica napad, sve su si nekako rasporedili, tako da ni Čupića nisu morali zvati u pomoć s klupe. Prvo poluvrijeme naslutilo je kraj.

image
RONALD GORSIC Cropix

Nexe je igralo za častan poraz, a Zagreb nije želio stati, pa je prednost domaćina rasla. Na teren je došao i Ivan Čupić, a kada je zabio gol dobio je prave ovacije, makar ih je u karijeri zabio više stotina. Zagreb uopće nije djelovao kao da mu je dosta sezone, našli su motiv posao odraditi do kraja onako kako su to činili cijele sezone.

U 46. minuti s terena je ovacijama ispraćen Ivan Čupić. Publika je stajala i pljeskala, a onda su krenule ovacije ‘Ćupko, Ćupko‘. Skromno, ali lijepo za kraj jedne velike igračke karijere koju nije završio kao statist, dapače.

image
RONALD GORSIC Cropix
image

Ivan Čupić oprostio se od rukometa

RONALD GORSIC Cropix

Dignuo je sve igrače s klupe Andrija Nikolić. Prednost je bila visoka i bilo je samo zanimljivo vidjeti hoće li je ostatak momčadi uspjeti zadržati. Uspio je, završilo ej čak 14 golova razlike u korist zagrebaša i tome se ne treba ništa dodati.

Prvi naslov u dresu Zagreba osvojili su Walczak, Grbavac, Franković, Glavaš, Suholežnik, Panjtar i Morales. Morales odlazi u Tatabanyju, Panjtar u Slovan, Suholežnik u Saran, Sirotić još se ne zna... A Zagreb nastavlja istim putem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 19:48