Kasim Kamenica

 Ronald Goršić/Cropix
IZAZOV U NEXEU

Prekaljeni trener vratio se u hrvatski rukomet, pokušat će srušiti dominaciju Zagreba: ‘Treba nam trofej‘

Iskusni Kasim Kamenica bit će savjetnik Uprave za trenersku struku našičkog kluba
Piše: Srećko SobodićObjavljeno: 26. rujan 2023. 16:18

Poznati rukometni stručnjak i iskusni trener Kasim Kamenica je ponovno u hrvatskom rukometu, vratio se u Nexe, gdje će obnašati dužnost savjetnika Uprave za trenersku struku.

Podsjetimo, Kameni je od 2008. do 2013. vodio Našičane i pet puta s njima bio viceprvak Hrvatske. U tom razdoblju je počeo i europski put Gromova nastupima u tadašnjem EHF Kupu. Svi navijači u Našicama pamte triler četvrtfinala EHF kupa 2012. kada je tako malo nedostajalo da Nexe napravi pravu senzaciju i iz daljnjeg natjecanja izbaci jednu od ponajboljih europskih ekipa, njemački Magdeburg.

U međuvremenu se klub etablirao u europskim natjecanjima, dok se novim angažmanom Kamenice želi napraviti još jedan iskorak...

- Od 2013. i odlaska iz Našica sam kratko bio u Lovćenu iz Cetinja, potom u rodnom Goraždu, zatim u Turskoj, Pelisteru, Zagrebu i evo s velikom srećom sam ponovno tu gdje smo pisali neku povijest, na što sam ponosan i što se klub nastavio razvijati i razvija - kaže iskusni stručnjak po preuzimanju dužnosti.

- Predsjednik Josip Ergović je oko sebe okupio tim mladih ljudi, klub je postao u Europi vrlo prepoznatljiv po rezultatima, konstanta je da je u Hrvatskoj iza Zagreba, s kojim se nije lako boriti. Ono što je sigurno da je jedan trofej u skorijoj budućnosti potreban klubu da bi oformio novi razvojni projekt.

Koji su ključni razlozi povratka nakon deset godina?

- Pozvan sam u drukčijoj ulozi, što sam sa zadovoljstvom prihvatio. Lijepe me uspomene vežu u za pet godina koliko sam tu proveo, dok su se sada staviti u punom kapacitetu klubu na raspolaganje i pomoći u svim segmentima i onome što se od mene bude tražilo. Rukomet još živim 24 sata, zdravlje me služi jako dobro, motiv je u glavi posložen, dok se vraćam takoreći u obitelj, među ljude koji su ostavili lijepi trag u mojoj karijeri. Dolazeći na utakmice, i europske, i sa Zagrebom, srce mi je puno kada vidim pun parket djece. Danas je to druga pjesma, ima dosta polaznika akademije RK Nexe, što u moje vrijeme nije bilo. Nismo imali prave uzore da djeci ponudimo tako nešto. Sada je to drugačije i sigurno da bi gradnja Arene bila potrebna za novi ciklus kluba.

Koliko ste pratili Nexe i njegove rezultate sa strane?

- Jako puno, kada god sam bio u prigodi došao bih u Našice. Što se tiče Europske lige ove sezone, skupina nije lagana. Mislim da će biti teže osvojiti drugo mjesto u uvodnoj grupi, nego se poslije plasirati dalje. Prolazak je glavni cilj. U nedostatku SEHA lige, europsko proljeće je neophodno kako bismo što spremnije dočekali Zagreb u borbi za trofeje - zaključuje Kasim Kamenica.

Linker
18. listopad 2024 04:46