TIN JERGER Nexe Facebook Screenshot
KOMPLETNI REMONT

Nexe nakon ‘čistke‘ objavio velike vijesti, hrvatski reprezentativac sa šest drugih igrača stiže u Našice

Stigli su igrači koji bi iduće sezone trebali predvoditi klub
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2024. 22:00

Iza RK Nexe turbulentna je sezona koju su završili uvjerljivim porazom od RK Zagreba u finalu prvenstva Hrvatske. Bilo je jasno da klubu iz Našica slijedi veliki remont, a de će to biti tako dali su naslutiti u ‘otpusnom pismu‘ u kojem se od kluba oprostilo čak desetorica igrača.

Mario Tomić, Ivan Sršen, Fahrudin Melić, Gianfranco Pribetić, Ante Gadža, Predrag Vejin, Andraž Velkavrh, Lovro Jotić, Marko Račić i Adir Cohen redom su napustili Nexe, a pred odlaskom iz kluba je i hrvatski reprezentativni vratar Dominik Kuzmanović. Klub je napustio i trener vratar Ninoslav Pavelić, a posebno oproštajnu poruku zaradio je Vedran Zrnić, koji je nepunih pet godina obnašao funkciju sportskog direktora.

I kad je većinski razriješeno pitanje odlazaka, iz kluba su ovog četvrtka napokon objavili i pozitivne vijesti, odnosno dolaske igrača koji bi iduće sezone trebali predvoditi Nexe. Predstavljeno je sedam novih pojačanja, a najzvučnije je svakako ono Tina Lučina, hrvatskog reprezentativca koji je ove sezone s Wislom Plock zaustavio 13-godišnju dominaciju Kielcea u Poljskoj.

Nakon devet bundesligaških sezona u Nexe se vraća i kružni napadač Krešimir Kozina, a preostalih pet novopridošlica bit će lijevi vanjski Poreča Lucijan Krajcar, poljski pivot Jan Klimkow, desni vanjski Dinama iz Bukurešta Aleksander Cenić, mladi vratar Rugvice Antun Šarić te reprezentativac Bosne i Hercegovine Ibrahim Haseljić koji stiže nakon angažmana u slovenskom Velenju.

Klub je pojačanjima izrazio dobrodošlicu, a novu sezonu najavili su uz poruku: "Spremni smo za pripreme, nove pobjede i nezaboravne trenutke koje ćemo podijeliti s našim vjernim navijačima!"

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. lipanj 2024 22:00