Mario Tomić i Nexe se ne predaju u utrci za naslov prvaka Hrvatske

 GORAN šEBELIć/Cropix
KREĆE ‘LUDILO‘

Idu po break: ‘Imamo još rezervi i možemo bolje odigrati nego što smo posljednje dvije utakmice‘

Mario Tomić, iskusni pivot Našičana, uoči novog gostovanja kod PPD Zagreba u utrci za titulom prvaka.
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 20. svibanj 2022. 20:07

Za Našičane je ovaj tjedan bio mali predah uoči “ludila”. Prošli tjedan su imali utakmicu četvrtfinala Kupa protiv Bjelovara, pa polufinala protiv Sesveta i u nedjelju finale protiv PPD Zagreba, u ovom imaju samo današnji dvoboj s PPD Zagrebom u Kutiji šibica, a idući tjedan ih čeka utakmica doigravanja za prvaka S PPD Zagrebom u Našicama i Final Four Europske lige u Lisabonu. No, ono što dolazi idući tjedan trenutačno nije “na meniju” igrača Nexea.

"Sad smo isključivo koncentrirani na današnju utakmicu u Kutiji Šibica. Kod nas je tako cijele sezone, fokus je samo na prvoj utakmici koja je pred nama", kaže Mario Tomić, iskusni, 33-godišnji pivot Nexea.

Našičani su u petak doputovali u Zagreb. Još jedna njihova uobičajena praksa.

"Tako je bilo i posljednji put, ali tako je i za sve utakmice hrvatske lige kad nas čeka dulje putovanje."

A što nas čeka na terenu Kutije šibica?

"Rekao bih da je još sve otvoreno. Uostalom, imamo i mi i oni po dva boda. Isto tako, imamo i mi svoje adute, kao što oni imaju svoje pa tko bude bolji neka pobijedi."

Neće biti iznenađenja

Svi ponavljaju, i s vaše i sa Zagrebove strane, kako se toliko dobro poznajete da su iznenađenja praktički nemoguća. Slažete se s time?

"Da, a pogotovo nakon što smo u posljednje vrijeme odigrali nekoliko utakmica. Velika iznenađenja definitivno ne očekujem. Mi smo dosta gledali i snimke posljednjih utakmica i pokušat ćemo ispraviti pogreške koje su nas koštale u finalu Kupa. Definitivno nam je cilj svesti vlastite pogreške na najmanju moguću mjeru i odigrati što bolju utakmicu."

Pogreške poput one drugom poluvremenu finala Kupa kad ste umjesto da odete na +2 promašili prazan gol, a potom vam je Zagreb napravio seriju 4:0 i trasirao put prema pobjed?

"Mislim da su nas u toj utakmici prvenstveno koštale naše pogreške u napadu što su oni kažnjavali, pogotovo u drugom poluvremenu. Kad tako griješiš onda primaš lake golove i teško se od toga braniti. Umjesto da okrenemo utakmicu u svoju korist nismo iskoristili priliku, a oni su momčad s glavom i repom i znaju koristiti ono što im se ponudi. Zato mislim da prije svega moramo smanjiti broj tehničkih pogrešaka, a što se tiče obrane imamo varijante koje smo vježbali i to je primarno što moramo poboljšati."

Organizacija napada

Nije se lako “hrvati” na crti s jakim obrambenim igračima Zagreba.

"Igraju čvrsto i dobra su momčad s vrlo iskusnim igračima u sredini, s Musom i Gojunom, ali svi smo od krvi i mesa, nešto se i nas pita. Prije svega trebamo dobro organizirati naše napade, a s druge strane iz svoje obrane povući što više lakih golova. To nam je falilo u posljednje dvije utakmice."

Koliki utjecaj ima to što ste izgubili dvije utakmice zaredom od zagrebaša? Logično je da je psihološka prednost na njihovoj strani, a još igraju kod kuće.

"Što se nas tiče, postoji žal zbog Kupa, ali ne bih rekao da to posebno utječe. Atmosfera u momčadi je dobra, u bodovima je 2-2, ništa još nije riješeno i ima još utakmica ispred nas. Mi idemo bez kalkulacija, pokazati sebe u najboljem svjetlu. Mislim da imamo još nekih rezervi koje možemo ispraviti i pokazati se u boljem svjetlu nego na prethodne dvije utakmice."

I vi ste bili jedan od igrača koji je imao problema s ozljedom. Kakvo je sad stanje?

"Nadam se da je sad sve OK i da ću normalno igrati. Kod nas se točan sastav ne zna maltene nekoliko sati prije utakmice, a ima nas dosta i vidjet ćemo što je točno trener pripremio za ovu utakmicu."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:04