Eibner-pressefoto/jan Strohdiek/imago Sportfotodienst/profimedia
KAOS U ZAVRŠNICI

Neviđeni gaf u rukometu, suci napravili tri kardinalne pogreške: ‘Najgorih 111 sekundi sezone‘

Da se pogodak na kraju nije dogodio, Melsungen bi uložio prigovor na bodovanje utakmice
Piše: SNObjavljeno: 24. ožujak 2024. 22:54

Konačna odluka nije moguća. Osjećam se loše, izgubili smo jednim golom razlike. Ljut sam - glasila je izjava trenera rukometnog kluba TBV Lemgo Floriana Kehrmannna nakon što je njegova momčad poražena rezultatom 25:26 na gostovanju kod MT Melsungena u 26. kolu njemačke Bundeslige.

Njemački Bild izvještaj s te utakmice naslovljava rečenicom: "Najgorih 111 sekundi sezone", zbog događaja koji su se odvijali na kraju utakmice.

Na početku 59. minute utakmice momčad Melsungena zabila je za 25:23 vodstvo u utakmici, te je u tom trenutku Lemgo imao jednog isključenog igrača na još sljedećih 18 sekundi svojeg napada. Tada je glavna sutkinja utakmice u 58:09 minuti utakmice zaustavila utakmicu zbog signala za time-out.

Osoba zadužena za praćenje vremena tada nije zaustavila sat na vrijeme, te je ono trajalo sve od 58:25 minute, te se tako istovremeno smanjila kazna za isključenog igrača. Trener gostiju uočio je spomenutu grešku u vremenu te se nakon toga "pobunio" sudačkom stolu, a zbog svog opravdanog zahtjeva "nagrađen" je s dvije minute isključenja, koju je umjesto njega morao preuzeti jedan od igrača. Tako je Lemgo u završnicu ušao s dva isključena igrača.

Nakon Kehrmannove pritužbe, sudački dvojac Schmidt/Frederic Linker iskoristio je video dokaz i prepoznao pogrešku. Međutim, nered se i dalje nastavio...

Vrijeme utakmice je vraćeno na 58:09 minutu, ali spomenuta kazna za trenera i dalje je ostala aktivna, te istovremeno, 15 izgubljenih sekundi kazne za isključenog igrača nije vraćeno. Taj problem suci utakmice ponovno nisu uočili, a spomenuti "cirkus" nastavio se s još jednom, finalnom pogreškom.

Lemgo je svoj nadolazeći napad otvorio bez vratara i izjednačio rezultat na 25:25, a na terenu se u tom trenutku nalazio jedan igrač viška u gostujućoj momčadi zbog ranije spomenutih suspenzija. Lemgo je svoj napad bez vratara završio sa šestoricom igrača u polju umjesto petoricom, a sudački dvojac ponovno nije uočio pogrešku.

Srećom po domaćine, u finalnom napadu utakmice 15 sekundi prije kraja Melsungen je pogotkom osigurao pobjedu za konačnih 26:25. Da se ovaj pogodak nije dogodio, Melsungen bi uložio prigovor na bodovanje utakmice zbog kršenja pravila. "To bi bila kulminacija neugodnih 111 sekundi", zaključuje Bild u tesktu.

Linker
24. ožujak 2024 22:54