Marko Grgić

 Eibner-pressefoto/martin Herbst/imago Sportfotodienst/profimedia
PREUZEO ODGOVORNOST

Nesuđeni Hrvat zabio 14 golova u Bundesligi pa se ispričavao: ‘Sramimo se, ovo se ne smije ponavljati‘

Marko Grgić ima hrvatske korijene, no poziv hrvatske reprezentacije nikada nije dobio
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2024. 12:29

Bolno prizemljenje u trećem kolu Bundeslige doživjeli su rukometaši Eisenacha. Na svom su terenu s 32:35 poraženi od novopečenog prvoligaša Bietigheima, koji pred 3000 navijača u Wener-Assmann-Halleu nije imao milosti.

Domaćini su odigrali katastrofalnu utakmicu, devet minuta prije kraja gubili su devet razlike, a iako su se u završnim minutama uspjeli približiti na minus tri, ukupni zaostatak nisu uspjeli vratiti. Svjetla točka Eisenacha je bio nesuđeni Hrvat, Marko Grgić, koji je na Igrama u Parizu pak predstavljao Njemačku. Grgić je u porazu svoju momčadi ubacio 14 golova, no ni to nije bilo dovoljno za pozitivni ishod Eisenacha.

- Sramimo se - zavapio je nakon poraza, pa stao u obranu trenera koji je preuzeo odgovornost:

- On uvijek stavlja sebe ispred nas, danas je vrijeme da mi stanemo ispred njega. On ne igra, ali pomaže nam gdje god može. To je danas u potpunosti ovisilo o nama. Ovo nam se ne smije više ponavljati, inače ćemo imati problem.

image
Eibner-pressefoto/martin Herbst/imago Sportfotodienst/profimedia

Grgić je, kako smo već pisali, sin nekadašnjeg Zagrebovog kapetana, iznimno talentiranog pivota u svoje vrijeme, Danijela Grgića, koji je davno otišao put Njemačke i tamo izgradio svoj, ali i Markov rukometni put. Hrvatske korijene, jasno, ima, no poziv naše reprezentacije nikada nije dobio.

- Ne znam je li ikad postojala šansa da zaigram za Hrvatsku, ali znam da se nikad ništa konkretno nije dogodilo po tom pitanju. Nije bilo poziva i moja želja da igram za Njemačku nikad nije bila upitna - rekao je Grgić prije Igara u Parizu, gdje se s Njemačkom, izgubivši u finalu protiv Danske, okrunio olimpijskom srebrenom medaljom.

Linker
21. rujan 2024 12:30