RANKO SUVAR Cropix
RUKOMETNA ELITA

Zagrebačka Arena u vrhu Lige prvaka, Veszprem izgleda moćno, Barca sigurno, iznenadili Sporting i Dinamo

Zagreb je nakon razočaranje u prvom nastupu u Kielcu oduševio u Areni protiv Aalborga
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. rujan 2024. 10:06

Prva tri kola rukometne Lige prvaka će ići u ubrzanom ritmu tjedan za tjedan. Nema previše praznog hoda, svaka greška se skupo plaća. Nakon dva kola imamo četiri sastava sa maksimalnim učinkom i četiri bez bodova. Zanimljivo, u Zagrebovoj skupini od tih spomenutih su samo po jedan – Barcelona i Kolstad.

Zagreb je nakon razočaranje u prvom nastupu u Kielcu oduševio u Areni protiv Aalborga. Makar 5.500 gledatelja u Areni ne izgleda impozantno, to je bila druga posjeta u ovom kolu u Ligi prvaka. Više je samo imao Nantes doma protiv Kielca. I to je stvar koja Zagrebu uz pobjedu gradi još bolji rejting u eliti.

Ono što mu u društvu u kojem nikad nije bilo teže daje veliku priliku su utakmice koje dolaze, a to su gostovanje u Kolstadu i onda dolazak Szegeda u Arenu. To su dva sastava koja je Zagreb lani dobio, što ne znači da će opet ne bude li izgledao kao protiv Aalborga. Dobiti takve dvije utakmice bio bi strašan kapital uoči dolaska dvoboja protiv Barcelone i Magdeburga.

Samo je Barcelona maksimalna i to ne impresivno kao inače, jer Szeged koji igra jako dobro na startu doma je dobila samo jednim golom razlike. Osim Barce i Kolstada, svi ostali imaju po pobjedu i poraz i to će očito do kraja biti velika borba. Možda se to nije očekivalo do Magdeburga, no ni njemački prvak očito koliko god sjajan nije nedodirljiv. A Nantes je samo iskoristio ono što Zagreb nije protiv Kielca na startu. Poljaci su u Nantesu imali 11 igrača u rosteru, moguće je 16, a među tih 11 su bila dva vratara. Velike probleme ima Talant Dušebajev. Kakve, po 20 zabijenih golova u Nantesu lako je zaključiti.

U skupini imamo jače raslojavanje. Na maksimalna četiri boda su Sporting, Dinamo i Veszprem. Prva dva tima su iznenađenje, jer su novi ili povratnik u Ligu prvaka, dok Veszprem izgleda moćno i doslovno je pregazio PSG nikad većom razlikom u povijesti. Sporting je sa +18 u Danskoj sve ostavio bez teksta, a iznenađenje je i pobjeda Rumunja na gostovanju kod Wisle koja će tek dobiti na vrijednosti kako natjecanje bude išlo dalje.

Bez boda su Pelister koji će teško ponešto i osvojiti ove sezone, Wisla, te spomenuta Fredericija od koje se očekivalo više, ali se čini da će od toga ostati samo borba s Pelisterom oko toga tko će ponijeti fenjer na kraju skupine.

Sljedeće kolo igra se već u tjednu koji dolazi, ponovo po četiri utakmice u srijedu i u četvrtak. Nama je najzanimljivije gostovanje Zagreba u Norveškoj. Kielce u ovakvom stanju ima malo šanse doma protiv Barcelone, a zanimljivi dvoboji su Aalborg – Magdeburg i Szeged – Nantes.

U skupini A sudaraju se dva nepobijeđena dosad Sporting – Veszprem s tim da su Mađari tu realni favoriti. Nepobjedivost će doma očuvati Dinamo protiv Pelistera. PSG je na popravnom u Plocku, bez prava na kiks, dok Füchse ne bi trebao imati problema kod Fredericije ako Sporting u Danskoj dobije utakmicu 18 golova razlike. Drugačiji ishod bio bi ravan čudu.

Hrvati u 2. kolu

Strijelci (37 golova)

Šoštarić (Szeged) 8

Klarica (Zagreb) 7

Glavaš (Zagreb) 7

Karačić (Kielce) 5

Cindrić (Veszprem) 2

Mihić (Wisla) 2

Šušnja (Wisla) 2

Jelinić (Szeged) 1

Srna (Zagreb) 1

Pavlović (Zagreb) 1

Trivković (Zagreb) 1

Vratari (23 obrane)

Mandić (Zagreb) 13

Meštrić (Kielce) 7

Pešić (Nantes) 1

Alilović (Wisla) 1

Ivić (Pelister) 1

-------------------------------------------------------------------------------

Sedmorka

Mandić (Zagreb) – Rivera (Nantes), Vajlupov (Veszprem) – Frade (Barcelona) - M. Costa (Sporting), Thrastarson (Dinamo), Klarica (Zagreb)

Trener Andrija Nikolić (Zagreb)

--------------------------------------------------------------------------------

Brojke

31.949 gledatelja na osam utakmica

5.902 gledatelja najviše u Nantesu

3.994 gledatelja po utakmici u prosjeku

1.351 gledatelj, najmanje u Barceloni

73 gola najviše zabio Veszprem

46 golova najmanje primilo Kielce

31 obrana najviše u prva dva kola Milosavljev (Fuchse)

18 golova Remili (Veszprem) prvi strijelac LP

4 kluba bez bodova, a 4 sa maksimalnim brojem bodova

0 neodlučenih rezultata u prva dva kola

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 10:07