Aleks Kavčić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
TRILER U VARAŽDINU

PPD Zagreb osvojio veliki bod u Ligi prvaka! Hrvat odnio pobjedu u infarktnoj završnici

Igrala se u VŽ-areni šahovska partija u kojoj su obje momčadi zaslužile osvojeno.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. listopad 2022. 20:35

PPD ZAGREB – WISLA 26:26 (14:15)

VARAŽDIN Arena. Gledatelja 2.250. Suci: Gatelis i Mazeika (Litva)

PPD ZAGREB: Slavić (8+1), Panjtar; Kos 1, Ćavar 3, Faljić, Klarica, Gojun, Klis, Musa 2, Sirotić 4 (3), Matanović 4, Dibirov, Dodić 6, Kavčić 2, Leimeter 2, Grahovac 1. Trener Ivica Obrvan

WISLA: Pilipović (7+1), Jasztrebski, Dawydzik, Daszek 2, Lučin 2 (2), Piroch 1, Yasuhira 1, Sroczyk, Serdio 6, Šušnja, Krajewski 1, Perez Arce 4, Terzić, Mihić 5, Žitnjikov, Kosorotov 4. Trener Xevier Sabate

SEDMERCI: PPD Zagreb 6 (4), Wisla 3 (2)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 8 minuta (Grahovac 2, 11, Leimeter 23, Dibirov 36), Wisla 8 minuta (Serdio 8, Kosorotov 13, Šušnja 24, 33)

Nije bio ekstra rukomet, ali je bila zanimljiva utakmica i završila je najzanimljivije moguće - egalom. Zagreb je na kraju bo bliže pobjedi, ali je Pilipović zaustavio udarac Kosa i bod je otišao u Plock. Možda i najrealnije, jer Wisla je bila bliže bodovima ukupno gledano.

Jako važan, a jako težak posao imao je Zagreb u 5. kolu. Wisla je od onih protivnika koji se trebao dobiti, a problema ni ovaj puta nije nedostajalo. Nije bilo Srne, nije mogao Čupić, a za tanku rotaciju Zagreba to je jako puno. No, trebalo je stisnuti zube i dobiti jednog takvog ozbiljnog protivnika koji je u egalu lani bio sa europskim doprvakom Kielcem.

Igrao se u Areni Varaždin šah. Zagreb ciljano, jer u jurnjavi nije mogao previše dobiti s obzirom na situaciju, a problema je imala i Wisla sa srednjacima, pa je Sabate za ovu priliku smislio na sredini Japanca Yasuhiru. I dobro ga je pripremio za utakmicu. Wisla je od starta gurala istu priču. Brzi Japanac napada Grahovac ili kasnije Musu, Serdio odvlači Gojuna i to je bilo to. I odlično im je prolazilo sve to, posebno za Serdia, a na sve to se nedovezalo nekoliko dodatnih problema Zagreba. Grahovac koji je startao u sedmorki morao je u 11. minuti na klupu sa dva isključenja zbog malog Japanca i minus je protiv dobro organiziranog protivnika uvijek bio problem. Igrača više s lakoćom je koristio Kosorotov koji je sjajan šuter, a Mihić je Slavića trenirao visokim šutevima, očekivano. Wisla je zbog toga stalno bježala, Zagreb stalno stizao i poluvrijeme je završilo na -1, ruku na srce ne i loše s obzirom na brojne greške Zagreba u napadu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Loše je ušao Kavčić u utakmicu, pogubio tri lopte u nizu, srećom nije i Dibirov, snašao se i Sirotić s nekoliko odličnih dodavanja, pa je pomogao i Kos pomogao i bio strijelac u 18. minuti prvi puta u Ligi prvaka na svojoj premijeri. No, nije se Zagreb napadački polovio, falila je dobra obrana za nešto lakše golove koje je uspijevao zabiti Dibirov koji je dvaput ukrao loptu igračima Wisle pročitavši njihove pripremljene akcije. A laganih golova nema bez dobre obrane, a Zagrebova to u prvom dijelu nije bila. Previše je Japanac Yasuhira radio problema, s njim nema naganjanja na 12 metara. A baš je to Sabate tražio i dobio. Samo na trenutke je Zgareb ostao dosta dobro plitko i to je skratilo manevarski prostor Wisli, no onda ga je na 10:10 stiglo isključenje, pa ponovo minus 3 i novo ‘spašavanje‘. To je uvijek najteže i najopasnije. Zato -1 na kraju prvih 30 minuta uopće nije bilo loše.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Drugi dio je bio u istom ritmu. Strpljiv Zagreb, ali strpljiva i Wisla. Čekale su se pogreške i Wisla je uvijek bila u prednosti. Obrana Zagreba nije mogla, a nisu ni vratari, ni Slavić u prvom ni Panjtar u drugom dijelu. Moralo se biti strpljiv, druge nije bilo i čekati da Wisla ponudi nešto ako ponudi. A Wisla je otišla na 18:21 i nudila sve manje. No, uporni Zagreb došao je na 22:22 u 46. minuti i sve je opet bilo na početku.A onda je lobom hrabrog Sirotića iz sedmerca minutu kasnije došao i do prvog vodstva.

No, da ne bude sve savršeno, Kos je morao na klupu zbog kašnjenja obrane, pa je Wisla ponovo došla na štih. I u tom detalju se vidjela utakmica u cjelini.

Gol za gol do samog kraja. Zagreb ne koristi napad za plus zbog pasive, Kosorotov pogađa vratnicu, Obrvan zove time out 14 sekundi prije kraja za zadnji napad Zagreba. Kos puca iz kontakta, Pilipović brani, deveterac Leimetera u blok i bod odlazi u Plock.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:46