Karabatić u dvoboju sa Zvonimirom Srnom

 Ante Čizmić/Cropix
ZNA SE TKO JE GLAVNI

Neobično priznanje nakon okršaja Hrvatske i Francuske: ‘Mama je vikala na mene da moram zabiti osam golova‘

Nikola Karabatić otkrio je kako ga je mama "pritiskala" da postane najbolji strijelac u povijesti
Piše: Vito TomasObjavljeno: 19. siječanj 2024. 14:06

Nikola Karabatić odigrao je još jednu briljantnu utakmicu u pobjedi 34:32 protiv Hrvatske. Postigavši pet golova, došao je do brojke od 289 golova na europskim prvenstvima te se popeo na vrh ljestvice najboljih strijelaca u povijesti Eura.

Na fantastičan učinak izuzetno je ponosna i majka francuskog rukometaša.

- Prije tri dana, nakon utakmice protiv Švicarske, nazvala me i rekla mi da moram zabiti osam golova - povjerio se Karabatić BeIN Sportu.

- Rekao sam joj: mama, nemoj me pritiskati, samo želim osvojiti ovaj Euro, ne zanimaju me golovi. Zatim je počela vikati na mene da mi kaže da moram zabiti osam golova da bih postao najbolji strijelac u povijesti Eura. Na kraju sam je ipak poslušao jer sam protiv Njemačke zabio četiri, a večeras četiri ili pet, ne znam više. Poslala mi je dobru energiju - zaključio je Karabatić, koji će u travnju napuniti 40 godina.

image

Karabatić i Jelinić

Ante Čizmić/Cropix

Ipak, rekord do kojeg je tek došao nije u posve sigurnim rukama, s obzirom na to da Danac Mikkel Hansen (36), koji također dobiva svoju minutažu na Euru, ima 275 golova te će zasigurno pokušati ugroziti status Francuza.

Karabatiću je, kako je najavio prije nekoliko mjeseci, ovo posljednja sezona u karijeri te će je pokušati okruniti titulom europskog prvaka, no i onom olimpijskog prvaka, do koje će pokušati doći na Igrama u Parizu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 09:02