RUKOMET

Pobjeda Hrvatske

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 08. siječanj 2016. 22:16

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Sloveniju s minimalnih 31-30 u prvoj od dvije pripremne utakmice odigranoj u Ivanić Gradu. Puno važnije od rezultata koji je nakon 60. minute stajao na semaforu je ona “nula” koja je ostala na zdravstvenom biltenu ozljedama načete reprezentacije.

Unatoč borbenom pristupu obiju momčadi koje su htjele pokazati najbolje izdanje, nitko se od naših igrač anije dodatno ozlijedio. Isto se odnosi i na naše suparnike koje vodi Zagrebov trener Veselin Vujović. Naši protiv Slovenaca u subotu igraju i drugu utakmicu u nizu, samo će ovaj put domaćin biti Slovenci u Kopru (16.15).

Od ovakve utakmice u kojoj je najvažnije bilo sačuvati igrače čitavima, izbornik Željko Babić nije previše očekivao tako da je u načelu bio zadovoljan nakon pobjede.

"Mi tek 'gradimo novu Hrvatsku', za očekivati je da će biti pogrešaka, riječ je o mladoj momčadi. Trebamo još poraditi na finesama, ne smije nam se u Poljskoj događati da nam ponestane koncentracije kao u nekim trenucima na ovoj utakmici. Sve u svemu, zadovoljan sam prikazanim", rekao je Babić.

U sličnom je tonu govorio i Veselin Vujović koji se nije žalio zbog poraza te je najavio pobjedu svoje momčadi u Kopru.

Možda uopće nije važno, ali u redovima hrvatske reprezentacije najefikasniji su bili Duvnjak, Štrlek i Šebetić sa po pet pogodaka, četiri je dodao Brozović...Posebno raduje dobro izdanje najmlađeg igrača u reprezentaciji Luke Šebetića:

"Ovo su mi praktično prvi koraci u seniorskoj reprezentaciji. Bilo je dobro za početak, nadam se da ću tako igrati i na EP-u kad dođu prave utakmice..."

Izbornik Babić koristio je sve igrače osim Šime Ivića, lagano ozlijeđenog Filipa Ivića i Luku Cindrića. Najavio je da će oni dobiti minutažu u drugoj utakmici. Ne treba unaprijed zaključivati, ali znakovito je da je kao prvu postavu držao sljedeću sedmorku: Alilović, Štrlek, Mamić, Duvnjak, Kopljar, Čupić, Brozović. Koliko će njegove ideje “evoluirati”, pokazat će ipak tek start EP-a 15. siječnja protiv Bjelorusije.

Linker
23. rujan 2024 15:21