Ante Čizmić / Cropix
JEDAN OD PONAJBOLJIH

Ova momčad ima potencijal za sami vrh: 'Čeka nas lijepa budućnost! Klapa smo, što reći?!'

‘Nakon gubitka polufinala sve je bilo samo pitanje glave. Pokazali smo karakter za veliku pobjedu za kraj nastupa na EP-u u Poljskoj’
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. veljača 2016. 09:10

Iako na EP-u u Poljskoj nije imao glavnu ulogu u smislu da je igrao gotovo 60 minuta u obrani i napadu kao što je to bio slučaj na posljednjim velikim natjecanjima, Domagoj Duvnjak i dalje je “prva violina” reprezentacije. Bez obzira što mu je novi izbornik Željko Babić namijenio prvenstveno defenzivnu ulogu koju je kao istureni u 5-1 obrani odradio savršeno.

Čudan turnir

Njegov golgeterski učinak u Poljskoj zato nije bio kao nekad. No, to i nije važno kad je opet osvojeno veliko odličje. Nakon poraza od Španjolske u polufinalu Domagoj je bio ljutit i razočaran, “lud sam od gubljenja utakmica u polufinalima”, nakon osvojene bronce to je sasvim zaboravio:

- Da mi je to netko prije puta u Poljsku ponudio, ne znam, bio bih prihvatio, no mi nismo na EP išli kao turisti. Mi smo sportaši, a svakom je sportašu samo pobjeda na umu, ako nije tako, bolje da ne ideš na natjecanje. Nema veze, propustili smo otići još više, no treba reći da je ovo veliki uspjeh. Turnir je ukupno bio čudan, ali vrhunski. Svakakve su se stvari događale, bilo je nevjerojatnih ishoda, kao nikad do sada.

Prava smo klapa

Nakon okupljanja nove generacije bilo je kritičnih tonova, Duvnjak misli da hrvatski rukomet čekaju lijepi dani:

- Kapa dolje svim mojim suigračima, svi su dali maksimum, čeka nas lijepa budućnost jer smo odlična i perspektivna momčad koja će igrati sve bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo. Treba nam još malo vremena da budemo zajedno. Klapa smo, što reći?! Nismo ni završili ovaj nastup u Poljskoj, a ja jedva čekam četvrti mjesec i okupljanje za kvalifikacije za Olimpijske igre. Vjerujem da ćemo se plasirati i da ćemo tamo biti dobri, jednako kao i na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj na koje smo se plasirali zahvaljujući ovoj bronci.

Domagoj se kratko osvrnuo i na utakmicu za broncu kojom je pobjednički završen turnir:

- Dobro smo se pripremili, zaboravili Španjolsku i pokazali da više želimo to odličje od naših suparnika Norvežana. U ovakvim je utakmicama nakon gubitka polufinala sve samo pitanje glave i mi smo pokazali karakter za veliku pobjedu za kraj nastupa na EP-u.

Za razliku od nekih prijašnjih natjecanja kada je Duvnjak umoran iz Bundeslige dolazio u reprezentaciju i u završnici turnira bivao izmoren, sada to nije bio slučaj:

- Dobro sam, fizički sam super, najvažnije je da se tijekom turnira nisam ozlijedio. To što sam igrao najviše obranu trenerova je odluka koju ne mislim komentirati jer to nije moj posao. Da mi je izbornik davao 30 sekundi po utakmici, odigrao bih ih najbolje što mogu i ne bih postavljao pitanja zašto je to tako.

Duvnjaka je malo iznerviralo pitanje o tome kako je stariji dio momčadi “reagirao” na novog izbornika:

- Ne znam kakvo je to pitanje, ne znam što bih odgovorio. Lako je bilo vidjeti sve, bili smo svi zajedno kao jedan, svaku njegovu odluku striktno smo ispoštovali. Uostalom, rukometna reprezentacija imala je istovjetne odnose sa svim dosadašnjim izbornicima, isto je bilo i s Červarom i Golužom. Tu nikada ništa nije bilo sporno, nije na igračima da takve stvari uopće spominju.

Samo da nema ozljeda

Kao član njemačkog bundesligaša Kiela, Domagoj neće imati odmora nakon EP-a, najboljeg hrvatskog igrača čeka naporna godina:

- Nema odmora, već u četvrtak odlazim u Njemačku, u petak igramo All Stars Bundeslige, 10. siječnja počinje nastavak sezone protiv Gummersbacha, odmah nakon toga utakmica Lige prvaka na gostovanju kod Flensburga 14. siječnja...

Tako će to trajati do kvalifikacija za Rio de Janeiro u travnju. Za nadati se da će Duvnjak na njih doći potpuno spreman, no u to ne treba sumnjati...

- Nadam se da će me ozljede i dalje zaobilaziti, to je jedino važno...

Linker
28. lipanj 2024 11:55