foto: CROPIX
POKAZALI ZAJEDNIŠTVO

Nova pobjeda Zagreba u LP: Nakon velike bitke u paklu Arene pala poljska Wisla!

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 17. listopad 2015. 23:59

Rukometaši PPD Zagreba su u utakmici 5. kola Lige prvaka pobijedili poljsku Wislu rezultatom 29:25 te su prekinuli negativan niz u najelitnijem europskom rukometnom natjecanju.

Igrači Veselina Vujovića bili su nakon duljeg vremena ojačani za inače standardnog organizatora igre Josipa Valčića koji se oporavio nakon višemjesečne ozljede. Osjetilo se to u igri hrvatskog prvaka u uvodnim minutama utakmice, no nije se osjetilo i na samo rezultatu jer je poljska momčad predvođena Rumunjem Ghioneom (4 pogotka u prvom "kvartalu") držala priključak, a zatim i ostvarila vodstvo 9-7. Dogodilo se to neposredno nakon direktnog crvenog kartona njihovog drugog Rumunja Racotee, koji je nespretno u lice udario Domagoja Pavlovića. Češki suci Horaček i Novotny nisu nimalo dvojili, kao ni danski suci koji su u zadnjoj domaćoj utakmici u Areni Veszpremu isključili Momira Ilića.

Umjesto da iskoriste taj šok gostujuće momčadi, Vujovićevi igrači nisu iskoristili dva sljedeća napada, suparnici su ponovno zabili, a Zagrebu su isključeni jedan za drugim Mihić i Šušnja te su se tad Vujovićevi morali snalaziti s dva igrača manje. Nakon još jednog pogotka gostiju "Vuja" je tražio time-out i predah.

Taj period igre u prvom dijelu opet je pokazao da nešto nije u redu s Vujovićevom momčadi koja je s dvije pobjede otvorila novu sezonu Lige prvaka, ali je putem izgubila nešto od početnog elana koji ju je tada krasio.

Srećom, do kraja prvog dijela "zagrebaši" su povezali redove i došli do izjednačenja, u zadnjem napadu u prvom dijelu Stepančić je zabio svoj četvrti pogodak.

U drugom se dijelu nastavila očekivana "rovovska borba", dobro posloženi Poljaci nisu popuštali jer i sami imaju "ratničku" momčad bez zvučnih imena, ali momčad koju je španjolski trener Manolo Cadenas "koncipirao" na jednak način kao Vujović svoju. Nije se, naravno, "umiralo u ljepoti", a nekoliko uzastopnih pogrešaka Zagreba opet je na konto gostujuće momčadi upisalo dva razlike za dodatnu nervozu Veselina Vujovića. Činilo se u tim trenucima da bi najradije sam utrčao u teren. Bez pravog učinka vratarskog para malo se moglo učiniti jer su Ivić i Stevanović do 40. minute imali samo dvije obrane. Kao da je Ivić u tom trenucima odlučio da na taj način ne želi završiti utakmicu te je povezao tri obrane u nizu nakon čega je minus od dva pogotka pretvoren u dva plusa poslije iskorištenog sedmerca Horvata i udarca izvana Obranovića.

Tijekom sezone ponajbolji Zagrebovi igrači Obranović i Pavlović konačno su se "probudili" te je njihov učinak održavao blagu prednost Zagreba, no gosti nisu popuštali sve do samog kraja.

Linker
23. rujan 2024 09:26