Bec, 300110.Austrija je domacin EURO 2010 u rukometu od 19-31 01.10. U Becu se igraju utakmice poufinala i finala. Polufinale su izborile reprezentacije Islanda, Francuske, Poljske i Hrvatske.Na slici: Utakmica polufinala Island - Francuska, Arnor Atlason 7, Nikola Karabatic 13.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX
NIKOLA KARABATIĆ

'Nema Balića, Lackovića, Loserta...ali meni je uvijek gušt igrati protiv Hrvatske'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2013. 10:31

O njemu uglavnom znate sve. Zvijezda kakvih je malo. Malo tko je očekivao da će Nikola Karabatić u ovako velikom stilu igrati na SP u Španjolskoj. Iza njega je teška godina, godina u kojoj je naišao na mnoga razočaranja i optužbe u aferi klađenje. To je tema o kojoj ne želi razgovarati, tema koja ga čeka pred francuskim sudom samo dva dana nakon što se vrati kući. Nije jednostavan taj pritisak koji nosi, a nosi ga u velikom stilu. Silovit je, igra obranu, napad, zabija i reći ćemo da u posljednje vrijeme nije bio tako dobar kao što je danas.

- Svako SP je veliki izazov. Bio sam dvaput prvak svijeta, želim i treći puta, to bi bilo lijepo. Neke stvari su se promijenile, ali znamo našu kvalitetu i nastojimo je pretočiti u rezultat.

Zanimljivo je primijetiti jedan detalj. Znate li koja su dva igrača bila u Portugalu na tribini prije 10 godina u svojim reprezentacijama? Nikola Karabatić i Igor Vori. Danas, deset godina kasnije, njih dvojica su lideri svojih reprezentacija na velikom natjecanju. I možda će upravo njihov sudar u oba segmenta puno toga riješiti u srijedu.

A što Nikola kaže o Hrvatskoj?

- Drukčiji je sastav nego u posljednje vrijeme i to je na neki način nepoznanica za nas. Nema Balića, Lackovića, Loserta, Buntića, Štrlek je ozlijeđen... Činjenica da su pobijedili sve utakmice na SP bez njih i da igraju možda i najbolji rukomet, upozorava nas da moramo biti maksimalni i da nas čeka težak posao. Osobno, veliki mi je gušt igrati protiv Hrvatske, to su uvijek velike utakmice, koje posebno dižu, motiviraju. Ne sumnjam da će tako biti i sada. (drp)

Linker
24. rujan 2024 09:20