NIJE SVE NA VRATARIMA

Mirko Alilović uoči utakmice godine otkrio zašto prima toliko puno pogodaka

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. siječanj 2016. 15:45

Kao i uvijek kada izgubimo, krivi su nam vratari. U drugom poluvremenu s Norveškom nisu taknuli loptu. I to je stvar koja nam je silno nedostajala. Svi se slažu da je kriva loša obrana, ali postoji i ona da vratar mora biti spreman i na čuda, a ona protiv Norveške nisu uspijevala.

- Imali smo problema u utakmici. Nismo iskoristili 9:6 prednost nakon što smo otvorili dobro. Umjesto da pobjegnemo, odmah smo im pustili da se vrate. Drugi dio nije bio ni sjena. Teško je dodati nešto što još nije rečeno o tome.

Koliko vratari utječu na obranu u našem slučaju?

- Sasvim sigurno da obrana utječe na obrane vratara, ali i da vratari utječu na obranu. Sto puta sam ponovio razliku između kluba i reprezentacije. U klubu mi kontakt obrana puno više pomaže. U drugom dijelu protiv Norveške parali su nas sa svih strana, kako su htjeli. Izgorjeli smo drugo poluvrijeme. Prvo je bilo dobro, a ono što mi je žao je što smo i uz sve probleme imali šansu s egalom u nastavku koju nismo pretočili u pobjedu, a moglo se to učiniti.

Teško je pao poraz?

- Ne bih nazvao smakom svijeta, iako se to tako doživljava. Nismo izgubili ništa, nećemo se predati, četvrtfinale i polufinale još nismo izgubili. Želimo to, jako smo radili za to i to želimo pokazati.

Aron Palmarsson jedan je od ključnih igrača vašeg Veszprema. Bit će problema s njim danas?

- Palmarsson je igrač s kojim svi imaju problema. Opasan je i kad stoji. Baca kontru savršeno, iz prve, jako ga je teško zaustaviti, ali on nas ne može sam pobijediti i to mora biti moto.

Je li po vama Island jači ili slabiji u odnosu na prošla natjecanja. Recimo, Norvešku od koje smo mi izgubili su dobili, a od Bjelorusije izgubili.

- Prvu su dobili teško, drugu izgubili, makar to sami vjerojatno nisu ni slutili. Kada bih uspoređivao s prošlim natjecanjima, iskreno vrlo su mi slični. Imaju svoj stil, neka imena promijene, ali zna se tko su Sigurdsson, Palmarsson, Petersson... To je reprezentacija koja svima može zagorčati život, ali ja vjerujem da danas neće nama.

Linker
23. rujan 2024 09:28