Marko Todorov / Cropix
NA RUBU ZNANOSTI

Karabatića je zapanjila je povijesna hrvatska pobjeda: 'Nisam mislio da je to moguće!'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 12. veljača 2016. 13:01

Nikola Karabatić pokazao je koliki je profesionalac kada je poslije utakmice sa Zagrebom dugo nakon završetka odgovarao na sva novinarska pitanja, potpisivao autograme i slikao se s obožavateljima, pritom nikoga ne odbivši. Pravi primjer među rastućom pojavom uobraženih zvijezda. Unatoč tome što ga je publika u Areni propisno izviždala, Karabatić je pohvalio atmosferu i navijanje.

- Odlična atmosfera, sviđa mi se Zagreb. Meni je cilj izboriti Final Four s ovom momčadi PSG-a, nadam se osvajanju i Lige prvaka, radimo naporno svaki dan na tome.

Srednji vanjski francuske reprezentacije i PSG-a komentirao je nastup francuske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj, gdje su zauzeli za njih razočaravajuće peto mjesto.

- Nismo navikli na takav rezultat, znali smo da će biti teško na ovom EP-u jer smo imali dosta ozlijeđenih igrača. Borili smo se, imali smo veliku priliku za polufinale, odigrali par dobrih utakmica, ali na koncu nismo uspjeli. No, sada se okrećemo drugim natjecanjima, slijede Olimpijske igre, a sljedeće godine i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, gledamo unaprijed.

Hrvatska reprezentacija je pobjedom od 14 razlike pobijedila Poljsku te na taj način izbacila domaćine, ali i Francusku. Karabatić smatra kako su 'kauboji' zaslužili broncu.

- Iskreno, nisam gledao utakmicu, bio sam razočaran što smo izgubili, ali kad sam čuo rezultat, bio sam iznenađen kako je Hrvatska tolikom razlikom pobijedila Poljake. Nisam mislio da je to moguće, jer su Poljaci jako dobro igrali protiv nas. Ali Hrvatska je pokazala da ima kvalitetnu i mladu momčad, nisu odustajali, zaslužili su uzeti broncu. Takav rezultat pomaže rukometu da napreduje, nadam se da će hrvatski rukomet ostati na visokoj razini. Teško je biti dobar u dužem razdoblju, vidjeli smo da se Njemačka tek sada vratila na vrh nakon smjene generacija. Ista stvar je i s Hrvatskom, otišle su gotovo sve 'legende', sada je potrebno uklopiti mladost u reprezentaciju - završio je Karabatić.

Linker
24. rujan 2024 17:32