Ante Čizmić / Cropix
LOV NA FINALE

Jake hrvatske snage na tribinama: Bivši 'kauboj' uvjeren: 'Igramo u finalu s Njemačkom'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. siječanj 2016. 21:53

Nakon plasmana reprezentacije u polufinale EP-a naglo je u Hrvatskoj porastao interes za rukomet. Iz Zagreba je došao čarter s navijačima, a mnogi su se iz Hrvatske upustili u avanturu dolaska u Krakov automobilima. Tijekom dana gradske su ulice ispunile "horde" raspjevanih Hrvata, posebno na velebnom središnjem trgu Rynek Główny.

Među viđenijim imenima bili su Venio Losert, koji je u Poljsku došao direktno iz Turske, a pojavio se i Igor Vori, kojeg izbornik Babić nije vodio na EP:

- Došao sam kao navijač, igramo u finalu s Njemačkom, rekao je Vori prije prve polufinalne utakmice Njemačke i Norveške.

Bio je i Josip Valčić. Vori je cijeli dan bio u društvu sa Zoranom Gopcem, i njega se priprema za neku od uloga u reprezentaciji jednog dana kad prekine karijeru.

Gobac je bio viđen u Krakovu te je promašio kad je prognozirao da će Hrvatska pobijediti Francusku. Bio je otišao u Zagreb, ali se hitno vratio nakon velikog pothvata i plasmana u polufinale. Ovaj se put nije zalijetao:

- Zaista neizvjesno prvenstvo, čuda su se dogodila. Imali smo sreće, to je istina, no mi smo i uoči EP-a rekli da možemo ispasti u prvom krugu, a da možemo i otići do kraja. Rezultati su bili nevjerojatni...

Linker
05. listopad 2024 19:47