Ante Čizmić / Cropix
VELIKI OPTIMIZAM

Izbornik Babić nakon teškog otvaranja: 'Ovo nije naš vrh. Zlato na Olimpijskim igrama bit će vrh'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 15. siječanj 2016. 19:24

Hrvatska rukometna reprezentacija teže je od očekivanog slavila protiv Bjelorusije (27-21) na otvaranju Europskog prvenstva u Poljskoj.

Posebice je teško bilo u prvom poluvremenu u kojem su 'kauboji' cijelo vrijeme hvatali rezultatski minus i na kraju na odmor otišli s 15-15. U nastavku je proradila obrana, a vratar Stevanović skidao je gotovo sve udarce koji su bili upućeni prema njegovom golu.

"Zadovoljan sam i sigurno možemo igrati bolje. U prvom poluvremenu nismo bili dobri, ali na kraju smo pobijedili neugodnu Bjelorusiju i zadovoljan sam jer je prva utakmica uvijek teška. Danas smo bili u grču i moramo biti opušteniji“, komentirao je Babić u intervjuu za RTL nakon susreta.

Svjestan je itekako i onoga što slijedi u nastavku natjecanja.

"Vjerujem da ćemo igrati sve bolje, a dolaze jači suparnici pa će biti više stresa“.

Na kraju je Babić poentirao super optimističnom izjavom.

"Ovo nije vrh mog trenerskog posla. Kad osvojimo zlato na Olimpijskim igrama onda će to biti naš vrh. To je moja želja“.

"Uvijek morate imate rezervni plan za vođenje utakmice. Ja sam primjetio da Duvnjak teško dobija duele i zato sam stavio brzoga igrača umjesto njega u napadu. Vidio sam da 'Dule' igra dobru obranu i da ćemo, zadržimo li dobar ritam u obrani postizati lagane golove", rekao je Babić koji se osvrnuo i na promjenu vratara u 18. minuti kada je neučinkovitog Mirka Alilovića zamijenio Ivan Stevanović.

"Vidjeli smo da Mirko nema svoj dan i zato smo priliku dali Ivanu i stvarno sam sretan zbog njega što ju je iskoristio. Imao je čak 48 posto obrana".

Babić je kratko najavio i dvoboj 2. kola protiv Norveške u nedjelju (18.15 sati).

"Norveška će biti dobar ispit za Hrvatsku. Očekujem izjednačenu utakmicu, imaju dva jaka i brza igrača koji vole igrati jedan na jedan".

Linker
22. rujan 2024 23:24