Katarina Pavlović

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PAVLOVIĆ NAJEFIKASNIJA

Hrvatske rukometašice srebrne na Mediteranskim igrama, u finalu izgubile od Španjolki

Hrvatske rukometašice osvojile su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. srpanj 2022. 16:52

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 24:28 (13:17)

ORAN - Olimpijska dvorana. Gledatelja 3.500. Suci: Vania i Marta SA (Portugal).

HRVATSKA: Bešen, Tucaković; Šenvald 1, Posavec 4, Japundža 2, Pavlović 9, Petika 2, Malec 2, Barišić, Jarak 2, Vojnović, Guskić 1, Bebek 2, Tupek. IZBORNIK: Nenad Šoštarić

ŠPANJOLSKA: Sancho, Rotaeche; Arrojeria 6, Hernandez, Santome 2, Da Costa, Gassama 1, Jodar, Monserrat 1, Arranz 2, Torrado 5, Campos Costa 9 (6), Pena 2, Sanchez. IZBORNIK: Alvarez Imanol.

SEDMERCI: Hrvatska 3 (1), Španjolska 7 (6). ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Petika 2+2, Guskić 2), Španjolska 6 minuta (Arroeria, Cudarado, Gassama).

Težak protivnik bila je Španjolska koja nas je u skupini svladala čak osam golova razlike (31:23). U tom susretu nismo polovili obranu, a nije nam krenulo ni u finalu u kojem smo ušli u susret s minus četiri, što je odredilo dalji tijek igre. Pet i pol minute trebalo je da zabijemo prvi gol (Petika) i Španjolska je ušla vrlo samouvjereno u utakmicu, što nikako nije bilo dobro. Onda smo počeli igrati, došli na 6:5 pa opet stali da Španjolska ode do čak do 11:6 što je najteže. Obrana nam za više nije jednostavno dobro funkcionirala i poluvrijeme smo završili na -4, što i nije izgledalo tako loše nikao u pojedinim momentima protiv uigrane Španjolske čija nas je srednjakinja Campos Costa lagano razbijala.

Za više se morala popraviti obrana. Nije bilo nedostižno, makar je i stizati četiri gola minusa u takvoj utakmici jako težak posao. Spustili smo se u prvih deset minuta na -2 (18:20) i ponovo čekali svoju priliku. Trebalo nam je puno strpljenja za to. Puno je zabijala, ali i puno griješila Katarina Pavlović, s druge strane penale je uredno pogađala u obimnom broju Campos Costa. Falila je nam je ta koncentriranija izvedba da bismo stisnuli Španjolke. Sa minus dva, Arrojeria i Pena su nas spustile ponovo na -4 i Šoštarić je pokušao s timeoutom pronaći rješenje, dok je do kraja bilo samo 12 minuta.

Campos Costa razigrala je svoju ekipu, dala joj priliku za mirnu realizaciju i sama na kraju golom za 27:23 dovršila utakmicu. Španjolska je dvaput bila bolja na ovom turniru, smanjili smo prednost u odnosu na prvi susret za više od pola, ali nije pomoglo na kraju.

Ono važno za znati je da smo finale igrali nakon punih 25 kada smo u istom poraženi od Francuske, a da je ovo peta medalja rukometašica na Mediteranskim igrama, posljednja prije ove bila je bronca prije devet godina u turskom Mersinu.

- Počeli smo malo lošije, ušli smo u minus, ali odoigrali smo jako hrabru utakmicu u kojoj su odlučili detalji vezani za fizičku pripremu, a Španjolska je za razliku od nas za tu fazu imala 18 dana. Mi s pet dana nismo uspjeli više, no ja sam bez obzira na to ponosan na sve to su ove cure podnijele za ovu srebrnu medalju. Pokazali smo da Hrvatska ima srce, ima budućnost, da su ove igračice koje nemaju puno prilike pokazale ogromnu želju da se dokažu - zaključio je na kraju mediteranskog turnira naš izbornik Nenad Šoštarić.

U utakmici za broncu Srbija je pobijedila Portugal 26:22 (Vukajlović i Jovović po 7/Duarte 4). Peta je Turska s pobjedom protiv Tinusa 35:29, sedma Makedonija bolja od Alžira 31:23.

Linker
20. travanj 2024 15:18