Luka Ban, Jakov Vlahek, Mateo Žugec, Petrunjela Pavić, Iva Oberan

 MARKO TODOROV Cropix
MEDITERANSKE IGRE

Hrvatski predstavnici stigli iz Alžira s hrpom medalja! ‘Tajna uspjeha? Red, rad i disciplina‘

Ponedjeljak nam još donosi finale odbojkaša protiv Španjolske i polufinale rukometašica protiv Srbije
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. srpanj 2022. 14:17

Dio naših predstavnika u ponedjeljak prijepodne stigao je u Zagreb nakon dvotjedne avanture na Mediteranskim igrama u Alžiru. U trenutku njihova povratak Hrvatska broji 19 medalja od kojih su četiri zlatnog, šest srebrnog i devet brončanog sjaja.

Na konferenciji za medije kod Doma sportova prva je pred mikrofone stala bacačica diska Marija Tolj, zasad jedina sportašica Hrvatske sa zlatnim odličjem iz Alžira.

"Trener i ja već smo najavljivali velike rezultate, trebalo je samo ponoviti izvedbe s treninga, a novi osobni rekord bio je samo pitanje vremena", kaže djevojka iz Orebića.

image

Jakov Vlahek, Mateo Žugec, Petrunjela Pavić, Iva Oberan, Marija Tolj

MARKO TODOROV Cropix

Judašica Iva Oberan vratila se s broncom. Do odličja je došla putem repesaža, pobjedom nad Francuskinjom Melodie Turpin i Marokanke Sarah Harachi, unatoč prvom porazu od kosovske predstavnice Laure Fazliu, viceprvakinje Europe.

"Do sad mi je zlato iz Zagreba bilo najvrjednije, ali ova medalja je nadmašila taj uspjeh. Znala sam da preko popravne borbe mogu doći do medalje, ostala sam hladne glave i uspjela. Idući cilj su OI u Parizu", najavljuje Oberan, koja od malena trenira sa svojim ocem Ivanom, bivšim judašem i reprezentativcem Hrvatske.

Druga naša judašica Petrunjela Pavić također je donijela broncu.

"Na nadolazećem Europskom prvenstvu u Münchenu očekujem medalju, ali zlato bi bio šećer na kraju moje mlađe seniorske karijere. Tajna uspjeha? Red, rad i disciplina" poručuje Dubrovčanka.

image

Petrunjela Pavić, Iva Oberan, Marija Tolj

MARKO TODOROV Cropix

Gimnastičar Mateo Žugec bio je najbolji u vježbi na konju s hvataljkama i tako postao prvi zlatni gimnastičar na MI u povijesti Hrvatske. U Alžiru je dobio najviše ocjene u dosadašnjoj karijeri (14.350, u finalu 14.250). Do drugog mjesta dogurao je Jakov Vlahek i tako pokupio srebro.

"Prva seniorska godina i ludilo! Cijela godina je iznad očekivanja, a na povijesni uspjeh sam iznimno ponosan. S ocjenama između 14 i 14 i pol se ulazi u finala Svjetskih kupova i Europskih prvenstava, mislim da nema straha za budućnost hrvatske gimnastike" kaže 20-godišnji Žugec, a Vlahek je dodao da slijedi lov na kupove u drugom dijelu sezone.

image

Luka Ban, Jakov Vlahek, Mateo Žugec

MARKO TODOROV Cropix

Posljednji je govorio Luka Ban, koji je u paru s Igorom Čimburom osvojio broncu u badmintonu.

"Sretni smo i ponosni, a u pojedinačnoj konkurenciji bio sam na korak do medalje, ali drugi nositelj iz Španjolske zaustavio me u četvrtfinalu", poručuje Ban.

Ponedjeljak nam još donosi finale odbojkaša protiv Španjolske u 21 sat i polufinale rukometašica protiv Srbije u 16:30 sati.

Linker
23. studeni 2022 07:00