Trener Neven Hrupec
 Podravka Vegeta
DOBAR START PA NOVI PORAZ

Hrupec ludio, Podravka opet izgubila na gostovanju kod jedne od najjačih europskih ekipa

Igračicama Nevena Hrupeca kobnima su se pokazale uvodne minute drugog poluvremena
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 18. rujan 2021. 17:48

Ferencvaros – Podravka Vegeta 33:27 (15:15)

ERD - Erd Arena. Suci: Amar Konjičanin, Dino Konjičanin (BiH). Delegat: Janka Stasova (Slovačka).

FERENCVAROS: Janurik (11), Biro; Ballai, Csiszar-Szekeres, Kisfaludy, Harsfalvi 1, Stolle 5, Kovacs 1, Bölk 4, Marton 1, Malestein 9, Klujber 3, Ferenczy, Szöllosi-Zacsik 5, Behnke, Grbić 4. TRENER: Gabor Elek.

PODRAVKA VEGETA: Dumanska (11), Tucaković (4); Zadravec 1, Turk, L. Kalaus 4, Karlovčan, Popović 1, Milošević, Milosavljević 5, Mugoša 5, Buljan, Šenvald 2, Iljina 4, Milić, Stelmah 2, Bazaliu 3. Trener: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Ferencvaros 4 (4), Podravka Vegeta -. ISKLJUČENJA: Ferencvaros 8 minuta (Csiszar-Szekeres 4, Klujber, Malestein), Podravka Vegeta 6 (Stelmah, Zadravec, Milić).


Rukometašice Podravke Vegete su poražene u 2. kolu skupine A Lige prvakinja na uvijek teškom gostovanju kod Ferencvarosa. Nikada u prethodnih osam utakmica Koprivničanke nisu uspjele svladati mađarski klub, izvukle su tek jedan neodlučen rezultat, a crna serija se očekivano nastavila u subotu u Erdu.

Igračicama Nevena Hrupeca kobnima su se pokazale uvodne minute drugog poluvremena u koje su ušle s rezultatom 15:15, ali i s dvije igračice manje (isključene Milić i Zadravec). Iako se Podravka uspjela obraniti i zadržati egal (16:16), no uslijedila su tri pogotka u nizu Ferencvarosa (19:16) nakon čega je Hrupec zvao minutu odmora. Nije bilo previše koristi od toga, jer nakon što je Šenvald smanjila na 20:18, mađarski klub je definitivno prelomio utakmicu s pet uzastopnih pogodaka za 25:18 u 41. minuti. Hrupec je opet morao zvati time-out, doslovno je poludio na svoje igračice, koje su u deset minuta drugog dijela primile deset pogodaka. Uzalud, jednom kad su stekle prednost, rukometašice Ferencvarosa su lako održavale prednost. Najbliže što se Podravka primakla bilo je 26:21, bodovi su ostali u Erdu.

Šteta je, zapravo, što Podravka možda nije više izvukla iz prvog poluvremena u kojem je stalno vodila, od prvog pogotka Iljine, pa do 13:15 preko Kalaus u 25. minuti. U nekoliko navrata imale su po tri gola prednosti (1:4, 9:12, 10:13, 11:14), efikasne i razigrane su bile Dejana Milosavljević i Dijana Mugoša s po četiri pogotka. U nastavku su stale, svaka je dodala samo jedan gol, nisu imale ni previše šutova, što će reći da je Ferencvaros pravilno detektirao odakle mu prijeti najveća opasnost. Već pred kraj prvog dijela slutio se preokret, Bölk i Malestein su poravnale na 15:15, potom Podravka nije iskoristila drugo isključenje Csiszar-Szekeres, nego su same zaradile četiri minute prisilne stanke (Milić i Zadravec), što se prenijelo dobrim dijelom u nastavak utakmice.

Ferencvaros je u prvom poluvremenu imao sjajnu Antje Angelu Malestein, desno krilo iz Nizozemske je šutiralo 6-6. Potom je s još tri gola (šut 9-10) dovela favoritkinje do 19:16. Nakon toga je stala, više nije trebalo, proradile su i njene suigračice (Szollosi-Zacsik, Stolle, Klujber…).

Linker
23. travanj 2024 20:01