POČINJU PRIPREME ZA SP

Goluža: 'Vuković je otpao zbog pomlađivanja, a Buntić je sam tražio poštedu’

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 23. prosinac 2014. 14:47

Nakon što je hrvatska sportska javnost imena rukometaša, koji konkuriraju za SP u Katru ponovno saznala s popisa IHF-a, izbornik Slavko Goluža istovremeno je ‘obznanio’ širi popis od 28 igrača, a zatim i onaj skraćeni od 21 imena.

Bez Domagoja Duvnjaka, koji se zbog obaveza u Bundesligi reprezentaciji priključuje u drugom ‘ciklusu’ nakon Nove godine, još 20 igrača ostalo je u konkurenciji za put u Katar.

- U procesu podmlađivanja otpao je Drago Vuković, Denisa Buntića nisam stavio na širi popis od 28 igrača jer je zbog obiteljskih problema sam zatražio ‘poštedu’. Umjesto Vukovića tu su u igri i kombinacijama za njegovu poziciju Bičanić, Slišković, Karačić, Obranović pa i Duvnjak i Gojun kao obrambeni specijalist, pojasnio je Goluža odluku, kojom je otpisan još jedan zlatni iz Atene 2004.

Sa šireg popisa od 28 igrača, koji u konačnici ipak kasnije mogu biti pozvani i mogu zaigrati na SP-u, otpali su sljedeći: vratar Venio Losert, krila Mihić, Raković i Matulić, pivot Marić, te od vanjskih igrača Šime Ivić i Alen Blažević.

- Venio je ozlijeđen, naravno, kao i Blaženko Lacković, zaključio je Goluža...

Tehnički direktor Ivica Udovičić dao je detaljan plan okupljanja i priprema:

- Nalazimo se 26. u devet ujutro u Zagrebu, idemo u Umag gdje će baza reprezentacije biti u hotelu Coral. Tamo smo do 30. prosinca, a zatim se opet okupljamo 2. siječnja te onda 9. i 10. siječnja igramo dvije pripremne utakmice sa Srbijom. Mađari su nam otkazali te će ih zamijeniti Srbi.

Dakako, oglasio se i ‘gazda’ Zoran Gobac:

- Prvi nam je cilj osigurati poziciju koja vodi u kvalifikacije za OI u Brazilu. Naravno, ne odričemo se i medalje, koja je naš sljedeći cilj. Vidljivo je da smo nastavili podmlađivanje, no, ne na uštrb rezultata. Još smo igračima dužni premije za broncu u Španjolskoj, no bit će nam drago ući u novu ‘dubiozu’ ako opet uzmemo odličje.

- Nadam se samo da će nas poštedjeti ozljede, a sve ostalo ćemo odraditi kako treba, kao uvijek - najavio je Manuel Štrlek. Dodao je da će im Srbi biti još bolji suparnici u pripremama jer u skupini u Katru ima dosta balkanskih momčadi (Makedonija, BiH, nap.a.)...

Skraćeni popis rukometaša za prvi dio priprema za SP u Kataru 2015:

1. Mirko Alilović (Veszprem)

2. Ivan Pešić (Meškov Brest)

3. Filip Ivić (PPD Zagreb)

4. Manuel Štrlek (Kielce)

5. Ivan Ninčević (Bešiktaš)

6. Lovro Šprem (PPD Zagreb)

7. Ivan Čupić (Kielce)

8. Zlatko Horvat (PPD Zagreb)

9. Igor Vori (PSG)

10. Željko Musa (Kielce)

11. Ilija Brozović (PPD Zagreb)

12. Marko Kopljar (PSG)

13. Luka Stepančić (PPD Zagreb)

14. Mario Vuglač (PPD Zagreb)

15. Damir Bičanić (Chambery)

16. Ivan Slišković (Celje PL)

17. Jakov Gojun (PSG)

18. Sandro Obranović (PPD Zagreb)

19. Josip Valčić (PPD Zagreb)

20. Igor Karačić (Vardar)

Linker
21. rujan 2024 16:20