AFP
PRVO IME KAUBOJA

OPTIMISTIČNI DUVNJAK 'Ne odustajem od svoje misije da s Hrvatskom želim sva zlata!'

'Znam koliko truda je uloženo u svaku medalju koju smo osvojili. Ne smijemo biti neskromni, svjestan sam da bi svi željeli više, ali isto tako bismo željeli i mi'
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. siječanj 2015. 21:55

2014. makar nije bilo medalje, bila je to još jedna godina za pamćenje u karijeri Domagoja Duvnjaka . Na Euru u Danskoj okrunjen je kao najbolji svjetski rukometaš, drugi hrvatski nakon Ivana Balića. Ponajbolji igrač Bundeslige, igrač najbolje sedmorke danskog Eura makar Hrvatska nije osvojila odličje, igrač koji je u prošloj godini osvojio i najbolji europski transfer u rukometu zamijenivši dres Hamburga, s kojim je osvojio sve, dresom najboljeg njemačkog kluba Kiela.

Kakva je bila 2014.?

- Zanimljiva, turbulentna. Žao mi je jedino što u Danskoj nismo osvojili medalju jer to bi bila kruna svega. A sve je da sam igrao dobro, da sam u prošloj godini potpisao novi ugovor s Kielom, koji je najveći klub u Njemačkoj.

Dobro, vratimo se Euru u Danskoj. Zašto nismo osvojili medalju?

- Bilo je svakakvih komentara, a kakvi god da jesu, ja ću uvijek poći od nas samih. Mislim da smo sveukupno gledajući igrali odličan rukomet, da smo u polufinalu imali Dance, ali da nismo imali sreće u nekim situacijama, da se Landin razbranio i da je na kraju samo sretno sve otišlo na njihovu stranu. Ako bih detaljizirao, uvijek bih mogao poći od sebe i reći, da sam ja igrao bolje, ali mislim da to nema smisla. Svi smo mi to željeli, a koliko, to je najbolje pokazala atmosfera u svlačionici nakon utakmice. Tuga je rekla sve. Znam da je uvijek najlakše biti general nakon svega. Utakmica sa Španjolskom za broncu? Nije bilo svježine za onaj posljednji korak. A vidite, da smo i to osvojili, možda bi ukinuli utakmice za broncu, da se malo našalim.

Ne mijenja se previše

Smeta li vam kada se kaže “samo bronca”?

- Naravno, jer znam koliko truda je uloženo u svaku medalju koju smo osvojili. Ne smijemo biti neskromni, svjestan sam da bi svi željeli više, ali isto tako bismo željeli i mi.

Znači želite i dalje?

- Naravno, ja sam rekao da želim osvojiti sva zlata s Hrvatskom i od toga ne odustajem.

Rekli ste da ste bili lijevi vanjski i prednji u Kielu, znači li to da biste mogli i u reprezentaciji?

- Sve ako treba za momčad, ali o tome će odlučiti izbornik.

Bili ste u Kataru?

- Da bio, igrao i to s Hamburgom na Super Globeu i s reprezentacijom kadetskom na SP. Oba puta smo igrali finale, Hamburg je izgubio od Barcelone, a mi od Danaca, za koje su tada igrali Landin, Markussen. I ja ne bih dalje...

Tu se zaustavio i nasmijao. Dvaput je bio u finalu u Dohi, a znate kako se kaže... Nije on rekao - ništa. Ali ćemo mi dodati pitanje za kraj.

Svake godine je slično i uvijek kažete da ste umorni, da je naporno, ovaj puta to niste spomenuli ni jednom?

- Kad nisam umoran, osjećam se odlično, super sam spreman. Nisam jedino stigao do Đakova jer sam na pripreme došao ranije nego inače, a i u Zagrebu sam morao vaditi osobne dokumente, pa sam tamo i dočekao Novu godinu.

Dobro za čuti, posebno od najboljeg prije SP-a...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
19. rujan 2024 05:24