AFP
PRIZNANJE ZA WILBEKA

Danski izbornik dobio nagradu za najboljeg trenera godine: 'I Goluža radi sjajan posao'

Hrvatska se reprezenacija razvija na vrlo ineresantan način, sve to zahvaljujući mom kolegi Goluži – kazao je Wilbek
Piše: HinaObjavljeno: 24. siječanj 2013. 22:33

Izbornik danske rukometne reprezentacije, hrvatskog suparnika u polufinalu svjetskog prvenstva u Španjolskoj, Ulrik Wilbek je u dvorani Sant Jordi u Barceloni primio nagradu za najboljeg trenera 2012. godine u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Izbornik aktualnih europskih prvaka dobio je nagradu iz ruku predsjednika IHF-a Hassana Moustafe. Nagradu za najboljeg trenera u ženskom rukometu za proteklu godinu dobio je izbornik norveške reprezentacije Islanđanin Thorir Hergeirsson.

- Hrvatska je igrala sjajan rukomet na Olimpijskim igrama. Ono što sam od Hrvata vidio ovdje, na razini je Londona. Hrvatska se reprezenacija razvija na vrlo ineresantan način, sve to zahvaljujući mom kolegi Goluži – kazao je Wilbek koji stvarno nije štedio na komplimentima

- Hrvatska ima kvalitetnu momčad i očekuje nas zanimljivo polufinale. Hrvati su na putu do polufinala pobijedili domaćina Španjolsku i jaku Francusku što dovoljno govori o njihovoj snazi. Vidjet ćemo u petak hoćemo li pronaći put do pobjede - kazao je Wilbek koji je tijekom karijere sakupio niz velikih uspjeha.

S muškom danskom reprezentacijom je osvojio dva uzastopna europska naslova (2012, 2008) i dvije europske bronce (2006, 2004), te srebro (2011) i broncu (2007) na svjetskim prvenstvima. Na klupi ženske danske reprezentacije ima dva europska zlata (1996, 1994) i svjetsko zlat

Linker
23. rujan 2024 21:18