Ante Čizmić/CROPIX
RUKOMETNI KLASIK

Čupić: Prvi gol na utakmici posvetio sam Baliću... Španjolska? Bit će uzbudljivo!

Oni su nabrijani, domaćini su, ali mislim da i mi imamo svoje adute, da se dižemo kako turnir ide naprijed i da će to biti velika utakmica - rekao je Mirko Alilović
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. siječanj 2013. 08:19

Hrvatska je protiv Egipta sigurno odradila posao i lagano se počinje pripremati za veliki ogled protiv Španjolske u subotu (19 sati). Pobjeda nam donosi prvo mjesto, lakšeg suparnika u osmini finala i, ono što je najvažnije, u četvrtfinalu bi izbjegli Dance ili Francuze. Bit će uzbudljivo u subotu u Caja Magici...

- Sigurno, oni su nabrijani, domaćini su, ali mislim da i mi imamo svoje adute, da se dižemo kako turnir ide naprijed i da će to biti velika utakmica. Protiv Egipta su nas malo mučili suci, unijeli nam nervozu. Bičanića su nam istukli, a nisu ga zaštitili, a onda su Vukoviću zbog istoga sudili isključenje. To nas je malo usporilo, ali došli smo do daha i napravili posao. Nije bilo savršeno, ali je bilo dobro - reći će junak pobjede Mirko Alilović.

- Ovakve utakmice, mogu reći iz iskustva, najteže je odigrati. No, bez obzira na greške, zadovoljan sam pobjedom na kraju. Falilo je malo više koncentracije za veći rezultat, bio sam ljut što smo bez veze zaradili dva-tri isključenja koja su nas nazadila, a to nam se u jakim utakmica akoje dolaze ne smije događati. Dakle, pobjeda je OK, trebamo dalje raditi i misliti o Španjolskoj - rekao je na kraju utakmice izbornik Slavko Goluža.

Ivan Čupić nije imao potrebu jurišati, dosta je i odmorio, zabio je neke golove, ali jedan mu je posebno drag.

- Penal na početku, posvetio sam svom prijatelju Baliću koji nas je došao bodriti. Malo su nas inače Egipćani uspavali na početku, pa je trebalo duže da se uhodamo, ali sve je OK. Važna je pobjeda.

Obrana je odradila najveći dio posla, a Jakov Gojun je dio te obrane.

- Mislim da smo sve bolji, da Drago i ja dosta dobro funkcioniramo, da smo polovili konce. To je najvažnije. I na kraju su priliku dobili svi, to je još važnije - reći će dobro raspoloženi Jakov.

Igor Vori je izdvojio detalj iz te priče.

- Obrana 6-0 je funkcionirala jako dobro, to me veseli. Duge su napade suci dopuštali Egipćanima, pa smo skoro zaspali na početku. Nema mladih i stari, dečki su sve napravili kako treba i sada mislimo na Španjolsku. Bit će dobra tekma, nema nepoznanica, pa ćemo vidjeti.

Španjolci imaju bolju gol razliku?

- Šta im vrijedi ako ih pobijedimo.

Linker
23. rujan 2024 19:23