Srđan Vrančić / CROPIX
SEHA LIGA

Tučnjava i poraz PPD-a Zagreb kod kuće od Meškov Bresta, Valčiću crveni karton

Piše: HinaObjavljeno: 16. prosinac 2014. 23:08

Rukometaši PPD Zagreba lošom su predstavom i porazom 21-24 protiv bjeloruskog Brest Meškova u utakmici 12. kola SEHA lige zatvorili kalendarsku 2014. Utakmicu je obilježila masovna tučnjava i naguravanje na terenu u drugom dijelu te isključenje Josipa Valčića koji je u tom “fajtu” najburnije reagirao.

S obzirom da su Zagreb i Brest u istoj skupini u Ligi prvaka, bio je to već četvrti njihov susret u vrlo kratko vrijeme. Zagreb u je SEHA ligi iznenadio u gostima, a oba su suparnika u Ligi prvaka pobijedili na svom terenu. Za razliku od dosadašnjih tijesnih utakmica ovu su zagrebaši odradili loše, posebno u prvom dijelu u kojem su zabili samo šest pogodaka (6-13).

Zagrepčani su očajno otvorili utakmicu, otvorili su i “ljutu ranu” treneru Vojoviću, koji je s pravom bijesnio. Nakon loših 1-4 time-out nije im pomogao, već su pali nakon toga i na 3-9 te je Vujović još jedan time-out zvao već u 18. minuti. Ni to nije diglo njegove igrače koji su očito već mislima na novogodišnjem odmoru.

U drugi dio su krenuli bolje, to je već ličilo na nešto, agresivom u obrani zatvorili su prilaze Ivićevim vratima i počeli stizati prednost i onda je jedna iskra dovela do “masovke” na terenu. Svi igrači našli su se u jednom trenu u klinču i zamalo su počele raditi i šake. Srećom, nakon minutu-dvije sve se smirilo uz interevenciju obiju klupa. Najgore je u svemu prošao napaljeni Josip Valčić, koji je isključen zbog imitiranja Zinedinea Zidanea u “slučaju Materazzi”, glavom je udario suparnika, zaradio isključenje i ranije otišao pod tuš. Naravno, bio je samo jedan od nekoliko vinovnika “šore”.

Sve do kraja ogleda i jedni i drugi su grizli, nakon ne baš često viđene navale testosterona, dobro je da je utakmica regularno završena. No, i takve stvari čine rukomet…

Linker
22. rujan 2024 13:36